Доступність посилання

ТОП новини

Україна живе очікуванням майбутніх подій – Всеукраїнських акцій протесту проти чинного режиму влади, що мають розпочатися 16 вересня


Україна живе очікуванням майбутніх подій – Всеукраїнських акцій протесту проти чинного режиму влади, що мають розпочатися 16 вересня

Київ, 10 вересня 2002 - В серйозності намірів опозиції, здається, сьогодні вже ніхто не сумнівається (влада теж). Масштабність запланованих заходів, їхня організаційна складність, політична неоднорідність учасників породжують низку складних політичних – і не тільки – проблем. Сьогодні найбільше говорять про складність порозуміння між лідерами національно-патріотичних сил та про можливі провокації з боку влади під час проведення акцій.

Як запевняють лідери опозиційної трійки ,мета акції чітко усвідомлена не тільки лідерами, а й активом опозиційних партій, а план заходів розрахований на тривалу боротьбу. У лідерів опозиції лишається сумнів щодо позиції та участі в акції протесту лідера НУ Віктора Ющенка. Саме Віктора Ющенка, а не нашоукраїнців у цілому.

Юлія Тимошенко

Я можу сказати, що в кожній області створені координаційні штаби. Туди, до речі входять і партії блоку «Наша Україна». Можу вам сказати твердо, що люди будуть в усіх регіонах на площах. Скільки буде людей, залежить від того, наскільки нація усвідомлює, який історичний момент ми переживаємо сьогодні.

Віктор Березанець

Отже є ще деякий сумнів щодо масовості майбутніх акцій, а надто з огляду на жорстку інформаційну блокаду з боку влади. Спроби влади зірвати акцію протесту очевидно не обмежаться інформаційною блокадою. “Можливі також усілякі провокації, аби дати підстави правоохоронним органам застосувати силу проти учасників акції”, - вважає лідер соціалістів

Олександр Мороз

Влада старається провокувати, оскільки, уявіть собі, у міністра внутрішніх справ ішлося про те, хто навіть робитиме цю справу. Арсенал правоохоронних органів – великий!

Віктор Березанець

Ну і найголовніше – участь Віктора Ющенка в акції протесту. Насамперед впадає в око поспішність і непродуманість деяких висловлювань і лідерів опозиційної трійки та й деяких інших політиків. Аналіз висловлювань Віктора Ющенка з приводу акції не дає підстав ставити під сумнів його участь в ній, в разі, якщо влада, зокрема, Президент Кучма, не приймуть сценарій демократизації суспільства запропонований Ющенком. Отже, Ющенко пропонує владі добровільно піти курсом демократизації суспільства. Чи вірить лідер нашоукраїнців у таку можливість, на разі не суттєво. Ющенко дає шанс владоможцям–олігархам не протиставляти себе інтересам народу. Зрештою, шанс виправдатись перед судом історії.

Опозиція, натомість, домовлятись з владою не бажає. «Ми свій вибір уже зробили», - заявляє лідер комуністів Петро Симоненко. І ще одне, Віктор Ющенко застерігає, що не варто переоцінювати значимість подій саме 16 вересня – потрібно бути готовим до тривалої боротьби.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG