Доступність посилання

ТОП новини

Віце-прем’єр Володимир Семиноженко переконаний, що програма облаштування репатріантів виконується повністю


Віце-прем’єр Володимир Семиноженко переконаний, що програма облаштування репатріантів виконується повністю

Симферополь, 08 липня 2002 - Віце-прем’єр українського уряду Володимир Семиноженко переконаний, що Державна програма облаштування репатріантів у Криму виконується повністю і Кабінет міністрів України має намір у повному обсязі профінансувати усі заплановані на цей рік заходи за цією програмою. Про це пан Семиноженко заявив у Симферополі, коли наприкінці минулого тижня взяв участь у засіданні Ради представників кримськотатарського народу при Президентові України.

Під час засідання Ради представників кримськотатарського народу при Президентові України, яке минулого тижня у Симферополі провів віце-прем’єр українського уряду Володимир Семиноженко, обговорювався перебіг виконання доручень Президента України, постанов Кабінету Міністрів і державних програм із розв’язання проблем облаштування і соціально-культурної адаптації раніше депортованих громадян та їхніх родин. Одна з місцевих газет, пишучи про коментарі, які у Симферополі з цього приводу давав пан Семиноженко, назвала свій матеріал “Усе чудово прекрасна маркиза”. І справді, зустрічаючись із журналістами віце-прем’єр українського уряду був аж надто оптимістичний: “Думаю, що у нас є всі можливості для того, щоб говорити, що ми успішно йдемо вперед. Багато таких моментів, які раніше завжди викликали якісь запитання, сьогодні ми їх ясно розуміємо й реалізовуємо”.

За словами віце-прем’єра, державні програми облаштування та адаптації репатріантів у Криму, на які за 10 років Україна витратила понад 660 млн. гривень, виконуються повністю і Кабінет міністрів України має намір у повному обсязі профінансувати усі заплановані на цей рік заходи за цими програмами. Більше того, він обіцяв звернути увагу на неритмічність їхнього фінансування, що, як вважають представники кримської влади, заважає виконувати держпрограми. Тим часом місцева преса наводить слова віце-прем’єра уряду автономії Едіпа Гафарова, який тиждень тому повідомив, що із 63 доручень президента, котрі стосуються проблем облаштування репатріантів, 9 основних – не виконано. Водночас, заступник голови Республіканського комітету АРК у справах національностей Вадим Петров заявив, що виконання президентських доручень гальмується або через відсутність розуміння з боку загальнодержавних інститутів влади, або на рівні міністерств і відомств України.

В Симферополі Володимир Семиноженко більше говорив про розв’язання соціально-економічних проблем раніше депортованих осіб, обминаючи політико-правові. Однак, на прес-конференції на запитання кореспондента Радіо “Свобода” він згадав і про це: “Кабмін підготував проект закону про відновлення прав осіб, раніше депортованих за національною приналежністю. Це вперше, раніше були одні розмови”. Проте пан Семиноженко так і не назвав терміни, коли ж цей законопроект буде передано на розгляд Верховної Ради України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG