Доступність посилання

ТОП новини

На сесії Верховної Ради АРК: Кримський парламент чистить Центрвиборчком Криму


На сесії Верховної Ради АРК: Кримський парламент чистить Центрвиборчком Криму

Симферополь, 17 липня 2002 - В середу в Симферополі відновилися пленарні засідання першої сесії кримського парламенту нового скликання. Перед парламентськими канікулами кримські депутати завершили чистку Центрвиборчкому автономії, вигнавши звідти його голову Івана Полякова.

На сесії кримського парламенту – знову скандал. У середу зранку 1-й віце-спікер Василь Кисельов узяв слово і зажадав негайного розгляду питання про виведення зі складу Центрвиборчкому автономії його голови Івана Полякова. Пан Кисельов заявив із трибути сесії, що голова кримської ЦВК не забезпечив її нормальної роботи. Комісія припустилася значних і численних порушень закону, що вплинуло на перебіг виборів у Криму. Говорить Василь Кисельов: “Голова виборчкому Поляков належним чином не організував роботу виборчої комісії, що у свою чергу призвело до того, що ухвалювалися рішення без належного вивчення й підготовки питань на його засіданнях. Це породило величезну кількість скарг на рішення й дії, а також на бездіяльність комісії. І судові процеси продовжуються досі, нажаль,” - заявив Василь Кисельов.

На його пропозицію, Верховна Рада Криму абсолютною більшістю голосів вивела Івана Полякова зі складу Центрвиборчкому АРК і ввела туди юриста Михайла Малишева. Нагадаю, що у червні кримський парламент вивів з ЦВК автономії ще трьох ставлеників екс-спікера, комуніста Леоніда Грача. Ще під час виборчого процесу ціла низка громадських організацій і кандидатів у депутати вимагали від прокуратури Криму порушення карної справи проти пана Полякова. Сьогодні він говорить, що його звільнення є “політичною розправою”:

“Для мене це, по-перше, стало неочікуваним. Ті зазначені так звані порушення, вони носили загальний характер, тобто, всі рішення ухвалювала виборча комісія як колегіальний орган. І звинувачувати мене сьогодні у чомусь неіснуючому – не варто. Я розумію Василя Кисельова, який хоче, щоб виборчком Криму очолювала його людина, котра б виконувала його команди, тобто, щоб було втручання у справи комісії”. – так прокоментував своє звільнення екс-голова ЦВК Криму Іван Поляков.

Два тижні тому комісія призначила довибори депутатів кримського парламенту на вересень, і тепер провладні сили у Верховній Раді Криму готуються до нової виборчої кампанії. Схоже, нова центристська влада в автономії для зміцнення своїх позицій бере на озброєння методи старої – комуністичної влади.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG