Доступність посилання

ТОП новини

Акції протесту у Миколаєві триватимуть


Акції протесту у Миколаєві триватимуть

Миколаїв, 19 вересня 2002 - У Миколаєві, біля приміщення обласної державної адміністрації, лідер регіональної організації всеукраїнського об'єднання “Батьківщина” Роман Забзалюк провів прес-конференцію для журналістів. Він розповів про переслідування активістів опозиції у Миколаєві та поділився спостереженнями від побаченого під час ліквідації наметового містечка у Києві.

Дотепер нічого не відомо про долю чотирьох миколаївців, які перебували у наметовому містечку акції “Постань Україно” біля адміністрації Президента. Це Сергій Сухоруков, Леонід Довганов, Ярослав Ковальов, Вадим Зайков.

Усі спроби з'ясувати інформацію про їхню долю залишаються безрезультатними.

Цікавим є той факт, що миколаївські мас-медіа практично ігнорують факт проведення, починаючи від 16 вересня, щоденних пікетувань приміщення обласної державної адміністрації. Ось і на прес-конференцію лідера “Батьківщини” у Миколаєві прийшли журналісти лише трьох видань.

Лідер регіональної організації Роман Забзалюк повідомив працівникам мас медіа, що підстав для незадоволення у місцевих опозиційних партій є достатньо. “Лише за часів керування Голови облдержадміністрації Олексія Гаркуші, закрито більше сорока дитячих садочків. Має місце проблема із вчасною виплатою зарплати працівникам бюджетних організацій. Якість автодоріг, приміром в обласному центрі, не витримує критики…”

У Миколаєві триває і переслідування опозиційних лідерів.

За словами Романа Забзалюка: “ Той факт, що лідерів опозиційних партій постійно викликають до прокуратури та районних відділень міліції керівник області наче не помічає. Не помічає і того, що працівниками обласного УВС були затримані активісти, які займаються поширенням інформаційних матеріалів”.

Знищення наметового містечка опозиції у Києві лідер обласної організації “Всеукраїнського об'єднання “Батьківщина” назвав злочином проти народу.

“Били там людей до крові. Я бачив особисто як “Беркут” штовхнув людину похилого віку і той впав ударившись головою. Я бачив як чоботами товкмачили жінку, як народні депутати намагалися показати свої посвідчення. Але, і їх били кийками по голові.

Я бачив, як Юлія Тимошенко, ця тендітна жінка, кидалася своїм тілом на щити. І одночасно я бачив із кров'ю цих нещасних людей – як полковники “Беркута” били підлеглих раціями у спину і кричали на цілу площу “Бити їх…”

Такий злочин не пробачають.

Якщо ми раніше висували вимогу “Геть Кучму” то тепер наше гасло інше – “КУЧМУ ДО СУДУ”.

Після 17 вересня стало остаточно зрозуміло, що всі громадяни України опинилися у великому концтаборі під назвою “Кучма” ” – повідомив Роман Забзалюк.

21 вересня Президента України чекають на Миколаївщині. Лідер обласної “Батьківщини” запропонував депутатам обласної Ради засудити тих хто вчинив знищення наметового містечка опозиції у Києві.

Він заявив, що 24 вересня о 16.00 у Миколаєві запланований ще один мітинг опозиції, а, тим часом, щоденні пікети біля приміщення облдержадміністрації триватимуть.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG