Доступність посилання

ТОП новини

Посол Польщі в Україні Марек Зюлковський може бути відкликаний найближчим часом, - пише польська газета «Нє»


Посол Польщі в Україні Марек Зюлковський може бути відкликаний найближчим часом, - пише польська газета «Нє»

Варшава, 5 грудня 2001 ― Посол Польщі в Україні Марек Зюлковський може бути відкликаний найближчим часом, - пише польська газета «Нє», повідомляючи також сенсаційну новину з-за лаштунків взаємин польського та українського Міністерств завордонних справ.

Достатньо контроверсійна польська газета «Нє» має, одначе, репутацію може найкраще поінформованого друкованого видання. У статті «Київ має два кінці», опублікованій 5 грудня, газета подає таку інформацію. В першу чергу, - пише «Нє», - буде відкликаний з України посол Марек Зюлковський, це колишній директор департаменту МЗС Польщі, який займався країнами колишнього Радянського Союзу.

М. Зюлковський, про якого в Україні говорять, що він не любить українців, зробив останнім часом щось дуже скандальне – він не вийшов до делегації українських парламентарів, які прийшли з привітанням з приводу перемоги Союзу Лівиці Демократичної на виборах.

Парламентарії прийшли до посольства з хлібом і сіллю та транспарантом: «Соціал-демократична партія України вітає соціал-демократичний вибір Польщі». Посол до делегації не вийшов, а сказав, натомість, що тут не вітати треба, а співчувати. Пізніше, - пише польська газета «Нє», - посол не зробив урочистого прийому 11 листопада на День незалежності Польщі, бо остерігався, що це прийняття буде зігнороване українськими політиками.

Словом, «Нє» пише про те, що амбасадор Польщі в Україні буде відкликаний із Києва, а щоб зробити це тихенько, без галасу, то Міністерства закордонних справ Польщі та України домовилися, - пише газета «Нє». Суть цієї домовленості така: Міністерство закордонних справ Польщі не буде піднімати галасу зприводу кандидата на посла України в Польщі Сюзанни Станік, а українське МЗС, натомість, нехай «спустить на гальмах» справу М.Зюлковського.

Чого ж Польща мала б протестувати проти Сюзанни Станік? – запитує далі газета. А того, - відповідає сам собі автор статті, - що за Сюзанною Станік тягнеться несимпатичний шлейф невияснених кримінально-корупційних справ.

На думку польського МЗС, - пише газета «Нє», - варто проковтнути цю бридку пілюлю, аби лише тихенько позбутися М. Зюлковського.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG