Доступність посилання

ТОП новини

Навколо тристоронньої президентської зустрічі в Одесі 17 березня


Навколо тристоронньої президентської зустрічі в Одесі 17 березня

Київ, 13 березня 2002 - Президенти України, Росії та Молдови 17-го березня проведуть переговори в Одесі, - про це повідомили 13-го березня українські ЗМІ. Кореспондентові Радіо “Свобода” підтвердили у Посольстві Російської Федерації в Україні, що самміт проводиться у зв’язку з особливою важливістю і складністю ситуації, що склалася у регіоні (трикутник Україна – Молдова - Придністров’я) і не має ніякого стосунку до наступних парламентських виборів в Україні. Як оцінюють майбутню зустріч Президентів Кучми, Путіна і Вороніна київські політологи?

Президент київського “Фонду Свободи” Ігор Демент’єв на прес-конференції у Києві заявив, що візит Президента Росії в Україну може опосередковано вплинути на результати голосування: приїзд Володимира Путіна напередодні виборів надасть натхнення і виборчих голосів тим політичним силам, які виступають за розвиток стосунків з Росією і надання російській мові статусу другої державної мови в Україні.

Шеф-редактор часопису “Політична думка”, політолог Олександр ДЕРГАЧОВ вважає, що майбутню зустріч трьох Президентів варто розглядати у контексті придністровської проблеми і наявності інтересів Росії у цьому регіоні.

Директор Київського центру політичних та економічних досліджень Михайло Погребінський висловлює тривогу у зв’язку з подіями у Молдові і Придністров’ї і вважає, що зустріч трьох президентів в Одесі у цьому зв’язку є на часі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG