Доступність посилання

ТОП новини

Всупереч обіцянкам, Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові ближчим часом відкрито не буде


Всупереч обіцянкам, Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові ближчим часом відкрито не буде

Прага, 10 червня 2002 - Чеське консульство у Львові – мрія багатьох тисяч українських громадян особливо із західних територій України, котрим за візою до Чехії потрібно по кілька разів їздити до Києва. Утрати часу, моральних і фізичних зусиль, та головне – дорого, багатьом – просто не по кишені. Нещодавно у Львові було відкрито четверте – після Одеси, Сімферополя та Ужгорода – представництво Міністерства закордонних справ України. Разом із цим появилась нова надія на те, що врешті прискориться справа з відкриттям консульства Чеської Республіки у Львові. При цьому не можна оминути увагою й того, що чеська сторона від самого початку, тобто вже майже два роки від часу запровадження віз твердить, що друге генеральне консульство в Україні відкрито буде. Першим обіцяним терміном був кінець минулого року, далі називався початок наступного. Та минув і цей час, а тому ми звернулись до чеського Міністерства закордонних справ з одним запитанням: коли все ж обіцяне генеральне консульство буде відкрито. Ось що відповів нашому Радіо керівник прес-служби Міністерства Карел Борувка:

К.Борувка: Відкриття генерального консульства у Львові є питанням довготривалим. Звичайно, і на цьому я хотів би наголосити, що в нас є політична воля відкрити консульство. Зараз тривають переговори, наші працівники підбирають приміщення. Зрозуміло, що йдеться про фінансові затрати, а це стосується можливостей кошторису нашого Міністерства. Якщо все це підсумувати, то конкретний термін відкриття консульства у Львові поки що не відомий. Та ми сподіваємось, що все ж незабаром нам удасться реалізувати цей намір. Мені важко сказати конкретно, коли це буде – цього року чи колись у майбутньому.

Іншими словами, чеська сторона знову відклала справу відкриття генерального консульства у Львові. Ймовірно, причиною є те, що нинішній уряд, який і запровадив візи, не передбачив до кінця реальних наслідків цього кроку. Зокрема того, що за візами в Києві та Празі виростуть багатотисячні черги. А часу усунути моральні збитки в цього уряду вже просто немає. Цього вікенду в Чеській Республіці відбудуться парламентські вибори. Так що відкриття другого в Україні консульства Чехії ляже на плечі нових чеських урядовців, а коли - покаже час.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG