Доступність посилання

ТОП новини

Німецькі політики критично оцінюють ситуацію, що склалася у Верховній Раді


Німецькі політики критично оцінюють ситуацію, що склалася у Верховній Раді

Берлін, 14 червня 2002 - Особливе занепокоєння викликає те, що в українському парламенті за допомогою грошей можна звести нанівець будь-які результати виборів.

Ситуація, що склалася у Верховній Раді, може загальмувати просування України до Європи, застерігають німецькі політики. Такої думки дотримується, зокрема, депутат німецького Бундестагу, член фракції соціал-демократів Герд Вайскірхен.

“Події в Україні далеко виходять за рамки нормального”, - зауважив Вайскірхен. Він звернув увагу на те, що і в західних демократичних країнах можливі переходи з однієї фракції до іншої. “Однак те, що олігархи за допомогою грошей прагнуть змінити політичну волю виборців суперечить всім демократичним цінностям”, - сказав німецький депутат, коментуючи ситуацію в парламенті України. Говорить Герд Вайскірхен:

“Це свідчить, що українській демократії загрожують ті, хто пройшов до парламенту, а не населення країни”, - наголосив німецький депутат. Як зазначив Вайскірхен, виборці продемонстрували свою волю до реформ та перетворень, віддавши більшість голосів за блок колишнього прем'єр-міністра Віктора Ющенка “Наша Україна”. Але тепер олігархи намагаються маніпулювати волею виборців, тиснучи на парламентарів. І це викликає серйозне занепокоєння, - сказав німецький депутат.

“Функціонери демократії в Україні, на його думку, ведуть себе так, як про це писав ще Ленін, а саме “крок уперед, два кроки назад”. Частина політичної еліти намагається задовольнити тільки свої егоїстичні бажання, або бажання певних політичних сил, до яких вони належать. Це сповільнює процес перетворення України на демократичну державу і такий шлях не приведе її до Європейського союзу”, - попередив депутат німецького Бундестагу, член фракції соціал-демократів Герд Вайскірхен.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG