Доступність посилання

ТОП новини

Українська влада забороняє усиновлення українських дітей громадянами Ізраїлю з огляду на напружену ситуацію на Близькому Сході


Українська влада забороняє усиновлення українських дітей громадянами Ізраїлю з огляду на напружену ситуацію на Близькому Сході

Єрусалим, 5 червня 2002 - За повідомленням ізраїльської преси, українська влада забороняє усиновлення українських дітей громадянами Ізраїлю з огляду на напружену ситуацію на Близькому Сході. За кількістю дітей усиновлених ізраїльтянами Україна знаходиться на другому місці у світі.

Десятки ізраїльських подружжів, що вже прибули в Україну, щоб забрати із собою дітей, повинні залишити країну без дітей. Лише під тиском Міністерства закордонних справ Ізраїлю влада України погодилася продовжити візи цих ізраїльтян.

Нове правило викликало незадоволення в Ізраїлі. Україна є одним з основних джерел усиновлення для ізраїльтян. Минулого року громадяни Ізраїлю усиновили 809 дітей з-за кордону, з них 349 - з Румунії, 249 - з України, 119 - з Росії, 25 - з Білорусі, 13 - із Молдови.

У списку подружжів, що очікують дозволу українських властей на вивіз дітей до Ізраїлю знаходиться сьогодні близько 80 пар. Дотепер усі намагання ізраїльського МЗС вирішити це питання з властями України залишилися безрезультатними. Ситуація, що склалася викликала громадське обурення в Ізраїлі. Одне з подружжів названих батьків уже настільки звикло до обраної ними української дитини, яка називає їх батько і мати, що йому тяжко примиритися з думкою про розлучення з прийомною дитиною.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG