Доступність посилання

ТОП новини

Чого їде до США Віктор Медведчук?


Чого їде до США Віктор Медведчук?

Вашингтон, 18 листопада 2002 - У понеділок агентство УНІАН із посиланням на джерела в посольстві США повідомило, що глава Адміністрації президента України Віктор Медведчук виїхав до США на особисте запрошення Генрі Кісінджера. Інформації про те, чи є візит голови Адміністрації України приватним чи офіційним, поки немає. Чого їде до США Віктор Медведчук, і з ким та на якому рівні він буде зустрічатися?

Візит глави Адміністрації президента України Віктора Медведчука до Сполучених Штатів для дипломатичної практики виглядає дещо дивним . Пікантності цьому візиту додає його неофіційний характер. Ні в посольстві України в США, ні в американських офіційних колах радіо „Свобода” не змогли повідомити про мету візиту та імена осіб, із якими Віктор Медведчук має намір зустрітись.

Ось що на даний момент вдалось з'ясувати: джерела в американському Конгресі повідомляють, що Віктор Медведчук має намір у вівторок та середу перебувати в Нью-Йорку та Вашингтоні. Організацією його зустрічей займається одна християнська релігійна громада, яка запрошує лідерів різних держав із метою спільних молитов та наставляння їх на правильний шлях.

В офісі „Кісінджер і асосіейтс” на запитання, чи можуть вони підтвердити повідомлення про запрошення Віктора Медведчука їхньою компанією чи безпосередньо Кісінджером, прямої відповіді не змогли дати, лише попросили вислати їм інформацію, розповсюджену агентством УНІАН.

Ще одна важлива деталь до візиту в США глави Адміністрації президента України: відомо, що Віктор Медведчук в рамках візиту до Вашингтону має намір зустрітися з сенатором Річардом Лугаром, який, вірогідно, очолить Комітет з міжнародної політики в новообраному Сенаті. На цю хвилину офіс сенатора також не підтверджує можливість такої зустрічі.

Надія Дюк, член Ради з міжнародної політики США, вважає ненормальним відсутність будь-якої інформації про візит високої посадової особи України до США.

Надія Дюк:

«Дивно, що людина якось таємно приїжджає до Америки, що ніхто про цей візит не знає. Чи Україна тепер вважає, що треба потихеньку, якось таємно входити до інших країн без чи із запрошенням? Це виглядає дивним, тому що людина займає високу посаду в уряді даної країни, але немає більше інформації на офіційному рівні й на рівні експертів, спеціалістів, щоби була можливість із тією людиною поспілкуватися, довідатися, чому вона приїхала, щоби вона пояснила деяку інформацію щодо України».

Експерти сумніваються, що Віктору Медведчуку вдасться бути прийнятим в США на офіційному рівні, хоча багатьом у Вашингтоні було б цікаво почути його позицію на сучасні українсько-американські взаємини.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG