Доступність посилання

ТОП новини

"Московский комсомолец" про обставини таємничого зникнення і перебування в Києві кандидата на посаду президента Російської Федерації Івана Рибкіна.


Віталій Портников "Московский комсомолец" про обставини таємничого зникнення і перебування в Києві кандидата на посаду президента Російської Федерації Івана Рибкіна.

Москва, 2 березня 2004 року.

На шпальтах видання "Московский комсомолец" з''явилася величезна публікація, присвячена обставинам таємничого зникнення і перебування в Києві кандидата на посаду президента Російської Федерації Івана Рибкіна.

Публікація з''явилася під рубрикою "депутатський запит", адже її автор - депутат Державної Думи Росії. З подробицями - наш московський кореспондент Віталій Портников.

Автором тексту у газеті “Московський комсомолець” став депутат Державної Думи РФ, скандально відомий журналіст Олександр Хінштейн.

Хінштейн, який працює в Комітеті по безпеці Державної Думи РФ, і до того часу, як розпочав свою політичну кар’єру, хизувався своїми тісними взаєминами із російськими спеціальними службами.

І тим, що інформацію, яку він друкує на сторінках скандально відомої “жовтої” газети “Московський комсомолець”, є не стільки його власною інформацією, скільки тим, що пропонують журналісту, а тепер депутату Державної Думи Росії представники цих спецслужб.

Так це чи інакше, однак роздруковка телефонних розмов, які запропоновані Олександром Хінштейном читачам газети “Московський комсомолець” є досить цікавою і може розцінюватися як бажання оприлюднити певні результати слідства по таємничому зникненню колишнього секретаря Ради Безпеки і голови Державної Думи РФ, а тепер кандидата на посаду Президента Росії Івана Рибкіна, одного з близьких соратників колишнього заступника секретаря Ради Безпеки РФ, відомого олігарха і політика Бориса Березовського, який після сварки з Володимиром Путіним активно діє у Великобританії, залишаючись досить впливовою постаттю у російському політичному житті.

Телефонні розмови, текст яких видруковує Олександр Хінштейн, відбуваються між самим Березовським, депутатом ВР України, представником фракції “НУ” Давидом Жванією, а також між двома бізнесменами: братом депутата ВР України від фракції “НУ” Романа Безсмертного – Сергієм Безсмертним та бізнесменом Ігорем Кєрєзєм, якого газета “Московський комсомолець” називає досить впливовим українським бізнесменом і директором великого холдінгу “Брінкфорд”.

Всі ці телефонні розмови, в них також бере участь і сам Рибкін, і помічник Давида Жванця, і прес-секретар Бориса Березовського, пов’язані із перебуванням Івана Рибкіна у Києві.

Однак, дарма відшуковувати у цих роздруковках сутність того, для чого Іван Рибкін прибув до української столиці, що він саме там робив, чому знаходився у квартирі на Лютеранській вулиці.

Олександр Хінштейн наприкінці роздруківок висуває цілих три версії перебування Рибкіна у Києві. Серед цих версій навіть є... бажання вбити Івана Рибкіна, щоб створити провокацію перед президентськими виборами в РФ.

Однак, жодного підтвердження цієї версії в тих роздруковках, які є в газеті “Московський комсомолець”, годі й відшукувати. Таким чином, спостерігачі роблять висновок, що Олександр Хінштейн надрукував тільки певну частину тих роздруковок телефонних розмов, які були у його розпорядженні, або ж журналісту надали тільки певну частину роздруковок телефонних розмов, і що публікація не стільки для читачів газети “Московський комсомолець” (вони навряд чи взагалі будуть читати всі ці телефонні розмови, тому що це не дуже цікаво), скільки це певний сигнал Борису Березовському або тим російським політикам, які пов’язані із досить впливовим олігархом, або сигнал і українським політикам і підприємцям, які так чи інакше пов’язані із ситуацією навколо Рибкіна.

І якщо цей сигнал не буде правильно сприйнятий, в газеті “Московський комсомолець” або в інших ЗМІ можуть з’явитися вже інші роздруківки телефонних розмов, які так чи інакше зможуть пояснити, чому Іван Рибкін знаходився в Києві і до чого могло призвести його перебування в українській столиці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG