Доступність посилання

ТОП новини

Огляд: Чому напередодні 16 вересня запалено багаття кримінальних справ проти опозиційних депутатів та інше


Огляд: Чому напередодні 16 вересня запалено багаття кримінальних справ проти опозиційних депутатів та інше

Київ, 16 серпня 2002 - Останнім часом почастішали повідомлення про порушення кримінальних справ проти підприємців, що належать до опозиційного табору. Це не пройшло повз увагу журналістів, з коментарями яких можна ознайомитися сьогодні в кількох найтиражніших газетах. Так кореспондент газети “Україна молода”, у статті, що має заголовок “Защеплення атома, або Хто і що стоїть за “наїздами” на “політично неблагонадійних” енергоатомників України” висловлює впевненість, що причиною прискіпливої уваги з боку Генпрокуратури до компанії “Енергоатом” є їхня лояльність до Віктора Ющенка.

Про причини порушення більш ніж 20 кримінальних справ проти соратників Віктора Ющенка розмірковує і автор публікації у газеті “Сільські вісті”. Він переконаний, що це розпочалося після того, як “ющенківці” спільно із соц- та компарією і “Блоком Юлії Тимошенко” заявили про підготовку до осінньої акції протесту. Мета – зламати опозиційні настрої в блоці “Наша Україна”, поставити самого Ющенка з його роздвоєністю й схильністю до непротивлення злу перед важкою і з морального, і з політичного боку проблемою капітулянтства. “Отож, не дивуйтеся, якщо так станеться”, – зауважує автор, який переконаний, що “у бізнесі герої – порода рідкісна. А Український бізнес узагалі виріс на перегної конформізму, корупції, криміналу, а на ньому родить радше кукіль, аніж злак”. Про це наголошується в публікації “Тюрма – закон, і закон – тюрма, або Чому напередодні 16 вересня запалено багаття кримінальних справ проти опозиційних депутатів”.

Відомо, що одним із найкорумпованіших в Україні є державний сектор, зокрема, чиновництво. Аби цьому якось протидіяти було вже видано кілька указів, мета яких – зробити прозорішою діяльність державних мужів. Наскільки це реально, і як воно виглядає збоку – розмірковує кореспондент газета “Правда України” у публікації “Чиновника – “за скло?”

В цьому ж числі часопису оповідається про те, як “Львівська трагедія посварила мера з журналістами”. У статті під таким заголовком переповідається про те, як львівський міський голова звинувачує журналістів в недотриманні правил гуманізму і журналістської етики, а ті, у свою чергу, стверджують, що він відверто порушує принципи свободи слова.

Тим часом, газета “Сегодня” робить припушення, що львівська трагедія може бути далеко не останньою серед подібних катастроф нинішнього року на Землі. За даними Інституту земного магнетизму Російської академії наук, магнітних бур у серпні – липні, особливо в день осіннього рівнодення /23 вересня/ може стати набагато більше.

Останні природні катаклізми спричинили посилену увагу людства до проблем довкілля. Зокрема, газета “Демократична Україна” характеризує нинішню екологічну ситуацію в Україні як критичну. Забруднене довкілля досягло такого рівня, коли воно може негативно впливати на здоров’я людини. Одним з основних забруднювачів навколишнього середовища є транспортна галузь, більша частина викидів якої припадає на міське зону, в якій проживає до сімдесяти відсотків населення України. Про те – як можна протидіяти цьому забрудненню, розмірковується в статті “Захист довкілля – справа державна”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG