Доступність посилання

ТОП новини

Огляд за 5 вересня: “Злазьте, панове Кучма і Литвин: ваш поїзд приїхав!” та інше


Огляд за 5 вересня: “Злазьте, панове Кучма і Литвин: ваш поїзд приїхав!” та інше

Київ, 5 вересня 2002 - На перших шпальтах сьогоднішні газети продовжують розповідати про початок роботи Верховної Ради, а також про акції протесту, заплановані на 16 вересня. Так, газета “Молодь України” у статті “І без жартів та “впливів” сесійна осінь буде дуже гарячою” докладно згадує про відкриття сесії та розповідає про політичні питання, навколо яких точитимуться найгостріші дискусії.

У матеріалі “Що реформуємо?” пишуть про відкриття другої сесії парламенту і “Сільські вісті”. На думку газети – перше засідання було надто пишним і велелюдним. І за своїм розмахом воно вочевидь перевершило всі попередні.

Розповідає часопис і про нещодавнє засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради. Публікація має доволі категоричний заголовок “Злазьте, панове Кучма і Литвин: ваш поїзд приїхав!”

Газета “Україна молода”, у статті “Для такого Форуму потрібен стадіон” розповідає про майбутній Форум демократичних сил запланований на 14-15 вересня нинішнього року.

А в матеріалі “Души своїх, щоб чужі не боялись” “УМ” переповідає, як військова прокуратура України майже 2 роки веде наступ на бізнес колишніх військовиків. Не зважаючи на те, що вони прагнуть працевлаштувати якнайбільше своїх колег, що вимушено пішли у відставку.

Відомо, що серед українських безробітних багато хто має вищу освіту. Тим часом, як пише газета “Вечірні вісті”, сьогодні понад 20% населення Землі віком понад 15 років не уміють ані читати, ані писати. Ці дані наведені в доповіді статистичного управління ЮНЕСКО, що приурочена до Всесвітнього дня писемності. Однак, експерти вважають, що до 2010 року чисельність неписьменних знизиться до 824 млн. Про це мовиться в статті “Кожен п'ятий на Землі – неписьменний”.

Утім, як свідчать листи до редакції газети “Сегодня” - комп'ютеризація суспільства, особливо – середніх шкіл часто призводить до того, що підлітки стають ”комп'ютерними наркоманами”. Чому так відбувається і як допомогти позбутися школярам такої залежності можна довідатися в сьогоднішньому числі щоденника.

А ось газета “День” привертає увагу до проблем, котрі можуть спровокувати недалекоглядність українських високих посадовців. Мова – про скорочення фінансування на потреби Міністерства закордонних справ. Брак бюджетних коштів – вічна проблема. – наголошує газета. І не тільки в Україні. Але зовнішня політика, розвідка та армія – завжди були тими сферами, які вимагали особливої фінансової уваги. Адже від виконання ними своїх зобов'язань безпосередньо залежить національна безпека України. Українську зовнішню політику, можливо, і не назвеш взірцевою. Проте тим більше такої оцінки їй не даси після скорочення фінансування. - наголошується в статті, що має назву “Урізана” дипломатія”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG