Доступність посилання

ТОП новини

У чому послідовний Віктор Янукович (огляд преси)


Київ – Газета «День» стверджує, що Віктор Янукович – сама послідовність: крок за кроком здає українські позиції в усіх сферах. Що на черзі? – запитує видання. Авіапром, енергетика, Керченська протока? Залишається лише спостерігати, що ще український Президент покладе під ноги Росії. Заголовок статті – «Перемогти поразку!»

Україна потрапила в історичну пастку, вибратися з якої найближчим часом не вдасться. Ніби повернулися в радянські часи. Але «радянщина» зараз поєднана зі стратегічним клановим капіталізмом, а це серйозно, переконує в «Газеті по-українськи» історик Вадим Скуратівський. Він вважає, що нині опозиція через свою слабкість не спрацювала як запобіжник.

За два місяці Віктор Янукович відкинув країну на п’ять років назад. І для повалення Януковича потрібен новий Ющенко. Але його зараз немає, стверджує інший дописувач «Газети по-українськи». Автор вважає, що Юлія Тимошенко не може стати новим всенародним поводирем, бо в значній мірі особисто відповідальна за теперішню катастрофу. Хто ж здатен повести за собою дві третини виборців, які не голосували на минулих виборах за Януковича? Арсеній Яценюк, на думку журналіста, поки що досить невиразний, нерішучий і часто незрозумілий людям. Непогані шанси стати новою надією мав Сергій Тігіпко, але спокусився віце-прем’єрською посадою й серйозно підірвав віру в себе як у реальну альтернативу «еліті». Анатолій Гриценко недостатньо відомий та не надто харизматичний. Лишається чекати…

Партія регіонів із зиском для себе перебудовує Вищу раду юстиції і суддівське самоуправління. Як стверджують «Економічєскіє ізвестія», команда голови комітету Ради з правосуддя Сергія Ківалова продовжує проштовхувати знакові законодавчі зміни, радикально переміщуючи центри впливу в судовій системі. Сьогодні відбудеться засідання комітету, на якому розглядатимуться три законопроекти, котрі серйозно змінюють розклади сил у судах. Два з них націлені на посилення статусу Вищої ради юстиції, де регіонали сформували добротну і стабільну більшість.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

XS
SM
MD
LG