Доступність посилання

ТОП новини

Британська розвідка: РФ мусить обирати між розширенням військ та підтримкою боєздатності


Російський солдат стоїть біля російського танка Т-90 на виставці зброї у Санкт-Петербурзі, Росія, 24 лютого 2024 року
Російський солдат стоїть біля російського танка Т-90 на виставці зброї у Санкт-Петербурзі, Росія, 24 лютого 2024 року

Росії доведеться обирати – залишати новостворений підрозділ на північному заході країни чи задіяти його для підтримки резервів у війні з Україною, повідомляє 26 березня Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Вказано, що в РФ оголосили набір до 44-го армійського корпусу в Лузі в Ленінградському військовому окрузі для розширення своїх сил на північному заході країни, оскільки більшість військ задіяні в операціях в Україні.

«Росії майже напевно доведеться вирішувати, чи залишати нові підрозділи, такі як 44-й армійський корпус, у місцях їхньої дислокації після створення, чи перекидати їх для участі в операціях в Україні, щоб зберегти там боєздатність», – йдеться у повідомленні.

Британське оборонне відомство наголошує, що раніше новостворені підрозділи вже були одразу ж перекинуті в Україну, тому необхідність підтримувати боєздатність стримує амбіції Росії щодо розширення збройних сил.

Читайте також: Теракт у «Крокус Сіті». Кому він вигідний і чому довго мовчав Путін?

Раніше розвідка Британії заявила, що нові армії, які планує сформувати Росія, можуть бути достатньо укомплектовані особовим складом, але, ймовірно, матимуть проблеми з іншими ресурсами.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу оголосив 20 березня, що країна створить дві нові армії у 2024 році. Як повідомляється, вони будуть сформовані з 14 дивізій і 16 бригад.

Після того командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Павлюк повідомляв, що армія Росії створює нове угруповання зі 100 тисяч солдатів, яке можуть використати для наступу влітку або для поповнення свої резервів.

Також російське медіа «Верстка» повідомило, що в Росії планують оголосити мобілізацію для посилення угруповання, що воює з Україною, і можливого оточення Харкова, пише російська служба Радіо Свобода. Вказано, що про це виданню розповіли чотири джерела, близькі до адміністрації президента і Міноборони РФ. За їх словами, в рамках можливої мобілізації можуть призвати 300 тисяч осіб.

Форум

XS
SM
MD
LG