Доступність посилання

ТОП новини

У Франції оцінили військові втрати Росії вбитими і пораненими


За оцінками французької сторони, військові втрати Росії в Україні від початку повномасштабного вторгнення становлять 500 тисяч осіб
За оцінками французької сторони, військові втрати Росії в Україні від початку повномасштабного вторгнення становлять 500 тисяч осіб

За оцінками французької сторони, військові втрати Росії в Україні від початку повномасштабного вторгнення становлять 500 тисяч осіб, зазначив голова МЗС Стефан Сежурне.

«Європа та її партнери зберігатимуть єдність та рішучість стільки, скільки потрібно. Військовий провал Росії вже є. За нашими оцінками, військові втрати Росії становлять 500 тисяч осіб, з яких 150 тисяч убито. І все це навіщо? Якщо коротко – ні за що», – підкреслив глава МЗС Франції в у інтерв’ю «Новой газете. Европа».

За його словами, «задля збереження миру в Європі, а також безпеки співгромадян, не має бути обмежень у військовій підтримці України».

«Президент Республіки (президент Франції Еммануель Макрон – ред.) дуже чітко нагадав у своїй промові в Сорбонні минулого тижня, чому європейські країни мають грати відкрито у своїх відносинах з непередбачуваною і непослідовною державою. Росія має зрозуміти, що коли мир у Європі опиняється під загрозою і на кону стоїть безпека наших співгромадян, то обмежень немає, і не виключається жодний варіант», – сказав Сежурне.

Він також навів «позитивні приклади» підтримки України європейськими країнами – державами Балтії, Польщею, Фінляндією. За словами французького міністра, вони «сповна роблять внесок у підтримку України, в тому числі допомагаючи вести на місцях розмінування, співпрацюючи в галузі кібербезпеки, а також сприяючи виробництву зброї на території України».

За офіційними даними Генштабу ЗСУ станом на ранок, 3 травня, російська армія за час повномасштабного вторгнення в Україну втратила близько 472 140 своїх військових, зокрема 1270 – за останню добу.

Росія і Україна майже не дають інформації про свої втрати у війні. Москва офіційно востаннє називала кількість убитих у вересні 2022 року ‒ тоді заявляли про 5937 загиблих. Київ тривалий час цього не робив, заявляючи, що дані будуть розкриті після війни.

25 лютого 2024 року президент України Володимир Зеленський вперше від початку повномасштабного вторгнення озвучив число загиблих українських військових: 31 тисяча. Водночас Зеленський сказав, що не може розголошувати, скільки серед українських військових є поранених і зниклих безвісти. Також, за його даними, втрати Росії склали 180 тисяч військовослужбовців загиблими, і до 500 тисяч разом поранених і загиблих.

Форум

XS
SM
MD
LG