Доступність посилання

ТОП новини

Загиблі були військовими – МЗС України про вбитих у Німеччині українців


МЗС України, фото ілюстративне
МЗС України, фото ілюстративне

Загиблі 27 квітня в німецькому місті Мурнау-ам-Штафельзее двоє громадян України, за попередніми даними, були військовослужбовцями, які проходили медичну реабілітацію в Німеччині. Про це ввечері 28 квітня повідомило Міністерство закордонних справ України.

«Українські консули уточнюють інформацію щодо підрозділів, у яких служили загиблі, та встановлюють звʼязок із їхніми рідними. Міністр Дмитро Кулеба доручив департаменту консульської служби МЗС і генеральному консульству в Мюнхені тримати справу на особливому контролі та перебувати в постійному контакті з правоохоронними органами ФРН, аби вбивця поніс покарання за всією суворістю закону», – ідеться в повідомленні.

Слідчий суддя 28 квітня видав ордер на арешт 57-річного громадянина Росії, підозрюваного у вбивстві двох українців у Німеччині. За повідомленням пресслужби німецької поліції, чоловік негайно був узятий під варту і доправлений до вʼязниці.

Триває розслідування прокуратури Мюнхена та карного розшуку щодо передумов і мотивів злочину.

Раніше в поліції Баварії повідомили, що в другій половині дня 27 квітня в містечку Мурнау правоохоронці затримали підозрюваного.

«Від отриманих важких травм 36-річний чоловік помер на місці, другий потерпілий (23 роки) помер у лікарні того ж вечора, попри екстрені реанімаційні заходи», – кажуть правоохоронці.

Під час розшукових заходів того ж вечора неподалік місця злочину за домашньою адресою було виявлено та затримано 57-річного підозрюваного – громадянина Росії.

Обидва українці проживали в районі Гарміш-Партенкірхен, Баварія.

Форум

XS
SM
MD
LG