Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку журналіст відбив озброєний напад, завдавши шкоди жінці


Донецький журналіст Геннадій Березовський
Донецький журналіст Геннадій Березовський

Донецьк – Донецький журналіст Геннадій Березовський заявив Радіо Свобода, що зазнає переслідування через свою професійну діяльність. Журналіст веде розслідування фактів корупції в комунальних гуртожитках Будьонівського району міста Донецька. Позавчора на Березовського було здійснено озброєний напад. Як стверджує журналіст, керівництво гуртожитків неодноразово погрожувало йому і нарешті втілило свої погрози у життя. Внаслідок нападу постраждала жінка.

Голова Спілки професійних журналістів Геннадій Березовський протягом двох місяців веде розслідування діяльності комунального підприємства «Управляюча компанія Будьонівського району», яка завідує місцевими гуртожитками. За даними, які Березовському вдалось отримати, повз комунальне господарство у Будьонівському районі проходять мільйонні суми. Керівництво підприємства неодноразово погрожувало розправою за його діяльність, стверджує журналіст.

«Погрози передавали і по телефону, і підходив комендант до моєї дружини, і люди підходили особисто до мене», – каже Березовський.

Позавчора ввечері Геннадій Березовський повертався додому, проте вхід до гуртожитку йому перегородила п’яна компанія. Березовський забіг у під’їзд, але там із ножем у руках його наздогнав сусід. Чоловік обмовився, що керівництво гуртожитків за розправу з Березовським обіцяло йому списати борг за оплату квартири розміром 15 тисяч гривень.

«Цей Дмитро наздогнав мене у під’їзді, виявилось, що в нього був ніж, він почав махати ножем у мене перед лицем. І він був у неадекватному стані. В свою чергу він сказав, що в них дуже велика заборгованість із квартплати, ми все одно тебе порвемо, і так нам з тебе хоч якась користь буде», – розповів Березовський.

Нападникові не вдалося завдати шкоди журналісту. Через деякий час йому знову потрібно було вийти на вулицю. Він взяв із собою травматичний пістолет і документи на нього.

Надворі сусід Дмитро знову почав погрожувати ножем. Геннадій Березовський стверджує, що вистрелив у землю, куля відрикошетила і подряпала ногу матері сусіда. Сусід-нападник зник з місця злочину, а Березовський сам звернувся до міліції і здав зброю, написавши відповідні заяви до управлінь СБУ і МВС.

Громадськість сумнівається в неупередженості правоохоронців

Вчора донецька громадськість активно обговорювала цю тему, і на подив самого Березовського й інших оглядачів, ввечері відреагувала міліція. О сьомій вечора прес-служба розповсюдила повідомлення, де журналіста звинуватили у нападі на жінку.

Ситуацію прокоментував речник управління МВС у Донецькій області Ігор Дьомін. «Ми розповсюдили версію, яка у нас пройшла документально, – каже він. – Ми не писали про те, що він винуватий. Ми писали, що він прострелив їй ногу».

У цей час жінка знаходиться у лікарні. А той факт, що міліція працювала після закінчення робочого дня і терміново поширила те повідомлення, у декого з колег-журналістів викликає сумніви в її неупередженості.

«Те, що міліція виступає чітко на боці нападників може свідчити про те, що вони є зацікавленою стороною у цій справі, і прикривають ті комунальні служби, які власне не хочуть виправляти ситуацію з тими гуртожитками по вулиці Арктики, які можливо зацікавлені в тому, щоб журналіст припинив своє розслідування», – говорить публіцист Станіслав Федорчук.

Керівництво скандальних гуртожитків відкидає звинувачення журналіста. Заступник голови «Управляючої компанії» Клавдія Цюпенко заявила Радіо Свобода, що навіть не чула прізвища Березовського.

«Чому ви, журналісти, не перевіряєте підприємства, котрі бізнесом займаються? А ми що? Ми голі! Ми на зарплатню живемо, отже, ви не там шукаєте, і він не там шукає», – сказала вона.

Між тим, Геннадій Березовський, посилаючись на брак матеріалів, відмовився розкрити Радіо Свобода факти корупції в комунальній сфері одного із найбільших спальних районів Донецька.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG