Доступність посилання

ТОП новини

У Відні поховали главу дому Габсбургів


У столиці Австрії Відні поховали колишнього главу імперського роду Габсбургів, члени якого понад 450 років перебували при імператорській владі в середньовічній Священній Римській Імперії (пізніше Священній Римській Імперії німецької нації), а по тому в Австрійській Імперії і Австро-Угорщині.

Отто фон Габсбурга поховали в Імператорській крипті під храмом Капуцинів у старовинному центрі Відня за присутності понад тисячі представників інших монархічних родів, а також голів держав і урядів, політичних і громадських діячів із багатьох європейських держав.

98-річний Франц Йозеф Отто Роберт Марія Антон Карл Макс Гайнріх Сікстус Ксав’єр Фелікс Ренатус Людвіґ Ґаетан Піус Іґнаціус фон Габсбурґ помер 4 липня в своєму домі в Баварії в Німеччині, де він жив від 1954 року.

Отто фон Габсбург як політик виступав за об’єднання Європи й за розширення Європейського Союзу. Протягом 20 років він був депутатом Європарламенту від Німеччини. 1961 року він, старший син останнього австрійського імператора Карла I і наступник трону, формально відмовився від своїх претензій на австрійський трон.
XS
SM
MD
LG