Доступність посилання

ТОП новини

На Майдані оголосили план дій: Народна рада, нова Конституція і відставка Януковича


Опозиція оголосила план дій – створення Народної ради, оголошення недовіри і відставка Віктора Януковича і формування нової Конституції України. Про це, виступаючи на Майдані, заявив лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Верховна Рада України після ганебного голосування, яке відбулося кілька днів тому, втратила свою легітимність, а тому ми повинні створити Народну раду з числа опозиційних депутатів Верховної Ради і місцевих рад. Народна рада має представляти інтереси українського народу», – сказав Яценюк.

«Рада повинна отримати легітимність від українського народу, тому ми починаємо народне голосування про недовіру і відставку Віктора Януковича, підтримку повноважень і підтвердження повноважень Народної ради України і про формування нової Конституції України», – заявив опозиціонер.

За його словами, опозиція оголошує про створення конституційних зборів.
«Український народ починає писати свою українську Конституцію. Перший етап повернення до народовладдя. Віктор Янукович вкрав Конституцію в 2010 році, коли його продажні судді наділили його повноваженнями, яких він не мав на момент обрання, тому наше четверте завдання – повернення до Конституції 2004 року. Ні диктатору в Україні», – наголосив Яценюк.

Крім того, Яценюк повідомив про початок народного голосування з обрання Київської ради і мера Києва.

«Ми користуючись нашими законними повноваженнями звертаємося до органів самоврядування створити загони самооборони, щоб боротися зі злочинністю», – передбачає план дій опозиції.

Після створення Народної ради України, заявив Яценюк, має бути створений Уряд народної довіри, «який зупинить диктатуру».
XS
SM
MD
LG