Доступність посилання

ТОП новини

Суд бере під варту самопроголошеного «донецького губернатора»


Павло Губарєв
Павло Губарєв
Шевченківський районний суд Києва обрав сьогодні для громадянина України Павла Губарєва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці, повідомили в Генеральній прокуратурі.

Таким чином, суд задовольнив клопотання Головного слідчого управління Служби безпеки України, мовиться у повідомленні.

Стосовно Губарєва почали кримінальне провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених низкою статей Кримінального кодексу, інформує Генпрокуратура. Йдеться про ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ст. 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд).

Губарєва арештували вчора в Донецьку після того, як правоохоронці звільнили будівлю облдержадміністрації, яку перед тим захопили його прихильники.

Попередніми днями Павло Губарєв, який проголосив себе «народним губернатором Донбасу», в супроводі озброєних прихильників штурмував будівлю ОДА, піднявши на ній прапор Росії. Він також вимагав від донецької міської і обласної влади не визнавати влади України і заявляв, що домагатиметься вступу регіону до складу Росії.
XS
SM
MD
LG