Доступність посилання

ТОП новини

Донецькі сепаратисти захопили прокуратуру, міліція опору не чинила


Сепаратисти у Донецьку захоплюють прокуратуру
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:07 0:00
Сьогодні донецькі сепаратисти взяли штурмом будівлю прокуратури Донецької області. Після нетривалого мітингу під її стінами і ультиматуму новому прокуророві проросійські демонстранти зламали двері і увійшли до приміщення. При цьому нечисленний загін міліції не чинив опору.

Перед тим у Донецьку на площі Леніна знову зібралися проросійські активісти, їх було близько трьох тисяч. Після нетривалої акції частина демонстрантів рушила до будівлі обласної прокуратури. Під її стінами вони вимагали звільнити самопроголошеного «губернатора» Донеччини Павла Губарєва і скандували «Росія!», «Беркут!», «Донецьк і Крим – Росія!».

Новий прокурор області Микола Франтовський вийшов до людей і пообіцяв виконати їхні вимоги. Актив проросійського руху дав йому на це 30 хвилин. Після того, як час сплинув, демонстранти стали бити скло, зламали двері та увійшли всередину.

При цьому міліція не чинила опору і не намагалася відтіснити нападників від дверей, дехто із силовиків розмовляв з проросійськими активістами. Тих, кого виводили із перших рядів натовпу біля входу, міліціонери не намагались затримати.

Після того, як будівлю було взято штурмом, демонстранти вдерлися на дах і встановили там російський триколор. Також вони поміняли український прапор, що був на будівлі, на прапор Росії, а синьо-жовтий стяг кинули з балкону на газон під прокуратурою.

Проросійські активісти обшукали будівлю, ще на самому початку вони заявили, що не підуть звідти без Павла Губарєва. Також під час пікетування лунали заклики влаштувати штурм облдержадміністрації. Від цих планів нападники відмовилися, вони вирішили пікетувати СБУ і вже взяли штурмом цю будівлю.
XS
SM
MD
LG