Доступність посилання

ТОП новини

Переселенцям погрожують відключити електроенергію і воду – волонтер


Переселенці: держава не допомагає, а електрику відключити погрожують
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00

Втікачам зі сходу, які другий тиждень мешкають у санаторії «Джерело» у Києві, погрожують відключити воду, газ і електроенергію, стверджує волонтер-комендант табору біженців Костянтин Мельник.

«Склалася критична ситуація. Підприємство не працювало, не були виділені ліміти і не було споживання ні електрики, ні газу ні води. Але тепер споживання різко виросло. Спочатку було 100 чоловік, потім 130, але вже зараз 180 й буде 200. Ми відправили листи в «Київенерго», «Водоконал», «Київгаз» з проханням: перенести оплату хоча б на кілька місяців, поки ми зберемося з силами, звернемось до держави й якось вирішимо це питання. Але нам прийшла відповідь від усіх цих установ, що нам відмовлено в переносі і на 1-е липня заплановано відімкнення «Джерела» від газопостачання», – розповів Радіо Свобода Костянтин Мельник.

За його словами, вивезенням і облаштуванням втікачів зі сходу займаються волонтери і поки «крім довідок, які видало Мінсоцполітики, фактичної допомоги держава не надала ніякої».

«Харчів у нас на два дні. Стараємося якось впорядкувати роботу. Відремонтували вантажний автомобіль, для того щоб волонтери нам привозили харчі, одяг. Самі тут готуємо. Самі прибираємо», – каже Мельник.

За словами організаторів табору, у «Джерелі» зараз мешкає 60 дітей з Сніжного, Краматорська, Слов’янська й Луганська.

XS
SM
MD
LG