Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові активісти назвали прізвища загиблих унаслідок теракту


Харків після теракту у неділю
Харків після теракту у неділю

Унаслідок вибуху у Харкові у неділю загинули волонтер і активіст Ігор Толмачов та співробітник міліції Вадим Рибальченко. Про це піж час спільного виступу повідомили активісти патріотичних обʼєднань Харкова, серед яких – місцеві групи Євромайдану, Автомайдану, «Правого сектору», а також «Харківський громадський форум» і «Харківський антикризовий центр».

Учасники виступу закликали міську й обласну владу оголосити понеділок, 23 лютого, днем жалоби, а о 13:00 провести хвилину мовчання. «Закликаємо завтра о 13:00 оголосити хвилину мовчання. Просимо обласну адміністрацію і міську раду, керівників комунальних підприємств на одну хвилину зупинити весь міський транспорт, зокрема і метро», – йдеться у зверненні активістів.

Вони також пропонують встановити біля памʼятника Шевченкові фотографії загиблих, щоб харківʼяни могли приносити туди свічки і квіти.

Представник Харківської ОДА Михайло Черняк зазначив, що адміністрація розгляне звернення активістів і понеділок, імовірно, буде оголошений днем жалоби.

Вибух у Харкові 22 лютого стався під час Маршу єдності: за даними очевидців, вибух пролунав, коли формувалася колона, яка мала рушити центром міста. Загинуло двоє людей, 11 поранені. МВС підозрює терористичний акт.

​В інтернеті тим часом з'явилося відео, на якому, ймовірно, зафіксовано момент вибуху.

XS
SM
MD
LG