Доступність посилання

ТОП новини

У Києві побудують меморіальний комплекс Небесної сотні – Київрада


Київрада дозволила розробляти проект музейного комплексу, присвяченого Небесній Сотні
Київрада дозволила розробляти проект музейного комплексу, присвяченого Небесній Сотні

Київська міська рада дозволила розробку проекту меморіального комплексу, присвяченого загиблим під час подій Майдану. Відповідне рішення депутати ухвалили на засіданні 9 лютого, повідомляє прес-служба установи.

Відповідно до рішення Київради, орієнтовна площа меморіально-музейного комплексу становить 1,23 гектари.

«Єдиним місцем, що відповідає всім вимогам, містобудівній логіці та історичній зумовленості для створення музею, є земельна ділянка на Алеї Героїв Небесної Сотні, 3. Після Революції Гідності Майдан Незалежності для кожного українця без перебільшення став сакральним місцем», – зазначив заступник міського голови Володимир Прокопів.

За його словами, волонтери та Інститут національної пам’яті зібрали понад 2 тисячі артефактів, які зараз тимчасово зберігаються у непристосованих умовах в музеї Івана Гончара та музеї історії України у Другій світовій війні.

Про плани звести музей саме на алеї Героїв Небесної сотні у листопаді минулого року говорив президент Петро Порошенко.

21 листопада 2013 року в Україні почалися акції протесту, відомі як Євромайдан, які також згодом назвали Революцією гідності. Всього, за даними Генпрокуратури, під час Майдану постраждали понад 2 тисячі людей, 104 з них загинули. Найбільше активістів загинули у лютому 2014 року. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

XS
SM
MD
LG