Доступність посилання

ТОП новини

Президент наполягає на публічності судового розгляду справи щодо вибуху побутового газу в житловому будинку Дніпропетровська


«Ми повинні завершити правосуддя, як і я обіцяв, й уся влада, і це буде зроблено. Я переконаний у чесному вироку суду. Винні будуть покарані – у цьому немає сумнівів», – заявив Віктор Ющенко.

Про це Віктор Ющенко заявив сьогодні, перебуваючи з робочою поїздкою в регіоні.

«Ми повинні завершити правосуддя, як і я обіцяв, й уся влада, і це буде зроблено. Я переконаний у чесному вироку суду. Винні будуть покарані – у цьому немає сумнівів», – сказав Віктор Ющенко.

Він закликав суддів та місцеву владу створити умови, аби перебіг судових слухань могло висвітлювати телебачення.

Президент також нагадав, що досудове слідство у справі проведено в оптимальні терміни, винні перебувають під вартою.

Перше судове слухання у справі щодо «газової» аварії у Дніпропетровську призначили на 3 березня. Раніше дату початку суду двічі переносили через брак приміщення, яке б могло вмістити всіх потерпілих і свідків у цьому, як його називають юристи, безпрецедентному за числом учасників судовому процесі.

Наразі у справі троє арештованих – високопосадовці компанії «Дніпрогаз». Їм висунули звинувачення у службовому недбальстві.

Вибух побутового газу у житловому будинку Дніпропетровська стався 13 жовтня, 23 людей загинуло, понад три сотні визнані потерпілими.
XS
SM
MD
LG