Доступність посилання

ТОП новини

Голова місії ЄС у Косові закликає косовських сербів до співпраці


Пітер Фейт закликав сербів Косова «виявити шляхетність і перегорнути сторінку» й допомогти Євросоюзові досягти успіху місії ЄС із верховенства права. У суботу в сербській частині Косовської Мітровіци вже шостий день тривали демонстрації проти самопроголошення незалежності Косова.

Пітер Фейт закликав сербів Косова «виявити шляхетність і перегорнути сторінку» й допомогти Євросоюзові досягти успіху місії ЄС із верховенства права.

За його словами, персонал ЄС тимчасово евакуювали з сербської північної частини поділеного між сербською й албанською громадами міста Косовска Мітровіца. Але він сподівається, що зможе скоро повернути туди своїх працівників.

У суботу в сербській частині Косовської Мітровіци вже шостий день тривали демонстрації проти самопроголошення незалежності Косова. Цього дня в них узяли участь близько 2 тисяч осіб.

У п’ятницю демонстрації протесту в цьому місті брали участь приблизно 5 тисяч косовських сербів. Вони закидали камінням, порожніми пляшками й петардами поліцію ООН, яка охороняє міст між сербською й албанською частинами міста. Військовослужбовці НАТО з Франції завернули на межі Косова й Сербії кілька автобусів із сербами, які намагалися проїхати на демонстрацію до Косовської Мітровіци.

Мирна демонстрація протесту відбулась у п’ятницю і в столиці Чорногорії Подґориці.
XS
SM
MD
LG