Доступність посилання

ТОП новини

Чи існує інтрига виборів у Росії? Хто сьогодні може отруїти Європу? Хто найбільше потерпає від агресивного інформаційного середовища?


Ірина Біла Київ, 28 лютого 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Чи існує інтрига виборів у Росії? Хто сьогодні може отруїти Європу? Хто найбільше потерпає від агресивного інформаційного середовища? Такі, серед іншого, теми порушують сьогодні українські газети.


За кілька днів Росія обере нового Президента. У перемозі путінського спадкоємця ніхто не сумнівається, хоча, як зазначає «Газета 24», вибори все ж не позбавлені інтриги. Суспільство цікавить, чи стане Медведєв реальним головою держави. З прогнозами знайомить стаття «Спадкоємець Путіна може стати маріонеткою».

«Ім’я твоє невідоме, подвиг твій безсмертний», – кращої епітафії для безславних авторів, котрі присвятили життя написанню книжок за інших, не придумаєш. Число їм – легіон, а ім’я – книгери або письменники-привиди. Більше про них ідеться в матеріалі «Книжки чужими руками», яку також друкує «Газета 24».

Проти запровадження української мови галасують чимало східних кінотеатрів, на ділі страйк з цього приводу підтримали одиниці, пише газета «Україна молода». Стаття називається «Не такий страшний страйк, як його малюють».

Освіта – це те, що мусить тривати постійно. Оскільки життя змінюється, наука йде вперед, а підростаюче покоління вимагає вдосконалених методів навчання, в ритм повинна потрапляти вся система освіти держави. Докладніше про реформування української освіти в інтерв’ю газеті «День» розповідає міністр освіти та науки Іван Вакарчук.

«Отруйний спадок Гітлера» – у статті під таким заголовком газета «Факти» інформує, що на дні Балтики руйнуються контейнери з сотнями тонн отрути. Частину отруйних речовин уже виловили норвезькі рибалки. Хімічної зброї, таємно схороненої в морі після Другої світової війни, достатньо, щоб знищити Європу.

Газета «Голос України» наголошує, що діти живуть у світі, котрий дуже відрізняється від того, де проходило дитинство їхніх батьків. Перш за все тим, що інформаційне середовище несе в собі заряд агресивності, жорстокості і занурює в них дітей надто рано. А зразки шляхетності і гуманності якось не дуже зримо присутні в палітрі новин, серіалів, на сторінках ЗМІ. Про те, як вибудовувати психологічний захист своїх дітей, довідаєтесь із рубрики «Поради психолога».
XS
SM
MD
LG