Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликає Україну обговорити прояви ксенофобії й расизму


Країни Євросоюзу стурбовані збільшенням кількості інцидентів в Україні, які можна кваліфікувати як расову нетерпимість або ксенофобію. Крім того, Євросоюз стурбований реакцією на ці інциденти з боку українських правоохоронців, які переважно кваліфікують такі випадки насильства як хуліганство.

Із такою пропозицією виступив посол Словенії, яка зараз головує в ЄС, Прімож Шеліґо під час зустрічі в п’ятницю з міністром юстиції України Миколою Оніщуком.

Країни Євросоюзу стурбовані збільшенням кількості інцидентів в Україні, які можна кваліфікувати як расову нетерпимість або ксенофобію.

Лише з початку цього року зафіксували 29 таких випадків, які, за словами посла, перевищують аналогічну статистику за весь минулий рік.

Крім того, Євросоюз стурбований реакцією на ці інциденти з боку українських правоохоронців, які переважно кваліфікують такі випадки насильства як хуліганство.

Минулого місяця комісія проти расизму й нетерпимості Ради Європи закликала українську владу вдосконалити захист від дискримінації людей неукраїнського походження, які живуть в Україні.
XS
SM
MD
LG