Доступність посилання

ТОП новини

Україна просить Китай забезпечити її участь в розслідуванні аварії судна «Нафтогаз-67»


Відповідне прохання посол у Китаї Сергій Камишов передав у понеділок директорові департаменту з морських справ Спеціального адміністративного округу Сянган (Гонконг) Роджеру Таперу. Тим часом рятувальні роботи на місці аварії судна тривають. Сильна течія, низька видимість і циркуляція води навколо судна ускладнюють умови рятувальних робіт. Українське судно «Нафтогаз-67» затонуло у суботу через зіткнення з китайським кораблем біля Гонконгу. На судні перебували 25 людей. Семеро членів екіпажу під час зіткнення перебували на верхній палубі, їх підібрали рятувальники у відкритому морі. 18 українських моряків вважають зниклими безвісти.


Прес-служба Міністерства закордонних справ повідомила у понеділок, що відповідне прохання посол у Китаї Сергій Камишов передав директорові департаменту з морських справ Спеціального адміністративного округу Сянган (Гонконг) Роджеру Таперу.

Тим часом рятувальні роботи на місці аварії судна тривають. Сильна течія, низька видимість і циркуляція води навколо судна ускладнюють умови рятувальних робіт. Але водолази продовжують працювати, вважаючи, що на судні ще можуть бути моряки, яким вдалося вижити.

Українське транспортно-буксирне судно «Нафтогаз-67» затонуло у суботу через зіткнення з китайським кораблем у Гонконзькій протоці.

На судні перебували 25 людей: 24 українці і один представник Китаю.

Семеро членів екіпажу – шестеро українців і один громадянин Китаю – під час зіткнення перебували на верхній палубі, їх підібрали рятувальники у відкритому морі.

18 українських моряків вважають зниклими безвісти.

Матеріали до теми:

• Доля 18 українських моряків досі невідома
XS
SM
MD
LG