Доступність посилання

ТОП новини

Книжку «Путін.Підсумки» представили у Києві Нємцов і Мілов


Леся Бакалець Київ, 2 квітня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Романтики є, і навіть серед політиків. Колишній віце-прем’єр уряду Росії Борис Нємцов та колишній заступник міністра енергетики Володимир Мілов вірять, що їхня спільна книга про підсумки правління Владіміра Путіна зможе змінити Росію. Сьогодні книжку «Путін.Підсумки» Нємцов і Мілов представили у Києві.

Борис Нємцов, який називає себе демократичним політиком у Російській Федерації, знову взявся за перо. Цього разу вже у співавторстві з відомим енергетичним експертом Володимиром Міловим. Книгу-підсумок 8-річного правління Володимира Путіна прочитають, за оптимістичними прогнозами авторів, близько 10 тисяч росіян. Причина проста – видання можна купити або у єдиному кіоску в Москві, або через Інтернет. Жодна книготоргова компанія не погодилась її реалізовувати.

Однак, на думку Володимира Мілова, люди, які прагнуть змін, цю книжку все-таки прочитають.

«Я думаю, вона буде цікавою для тих громадян Росії, яким цікаво дізнатися про справжні підсумки правління Володимира Путіна, але проблема в тому, що в нас у Росії дуже високий рівень політичної апатії, багато людей просто не цікавляться тим, що відбувається в країні. Навіть, коли чують про проблеми, вони просто відмахуються від них», – зазначив Володимир Мілов.

Кремль відреагував на звіт по-своєму

Почитати книжку із прапором Росії на обкладинці мали змогу і в Кремлі. За словами Бориса Нємцова, влада відреагувала відповідно. «Реакція влади така.Перша: скільки їм треба дати, щоб вони замовкли. Друга: давайте робити вигляд, що нічого не сталось», – зазначив він.

Письменник-політик Борис Нємцов переконує, що книга навіть не претендує називатись бестселером. Але завдання «розбудити російський народ» автори перед собою ставлять.

Намагаються довести, що не порядок, а корупція і безлад панують у Росії

У 12-ти розділах автори книжки намагаються довести, що не порядок, а корупція і безлад панують у Росії. Борис Нємцов зазначив, що за роки правління вже екс-президента Російська Федерація опустилася з 82 на 143 місце в світовому рейтингу індексу сприйняття корупції.

Автори з книжкою планують проїхати десятьма містами Росії. Борис Нємцов сподівається, що їхня праця стане корисною і для України.

«Є в Україні така ілюзія, що в нас, у Росії, порядок – Путін, Медвєдєв. А у вас (Україні) – хаос, безлад, і що краще російський порядок, ніж з’ясовування стосунків між Юлією та двома Вікторами. Ми вважаємо інакше: краще хай уже з’ясовують стосунки, ніж тихо грабують країну», – наголосив Борис Нємцов.

Критичний погляд на 8-річне правління Володимира Путіна планують видати і в Україні. Авторам уже надійшла подібна пропозиція. Хто візьметься перекладати та випустити у світ незалежний експертний звіт «Путін.Підсумки», поки що не відомо.
XS
SM
MD
LG