Доступність посилання

ТОП новини

Олександр Турчинов називає зупинку Президентом приватизації Одеського припортового заводу «провокацією»


За словами Турчинова, її зупинка – це «агресивна провокація» не тільки проти уряду і проти України, а й проти національної безпеки України. У вівторок Президент своїм указом призупинив приватизацію заводу якраз на тій підставі, що вона не відповідає інтересам національної безпеки України.

Як вважає перший віце-прем’єр-міністр, рішення Віктора Ющенка є фактичною спробою зруйнувати бюджетну політику уряду, а відтак і його соціальні програми.

На думку Турчинова, зупинка приватизації підприємства знизить його вартість принаймні вдвічі.

На брифінгу в суботу він заявив, що уряд урахував усі попередні пропозиції Секретаріату Президента щодо цієї приватизації.

За словами Турчинова, її зупинка – це «агресивна провокація» не тільки проти уряду і проти України, а й проти національної безпеки України.

У вівторок Президент своїм указом призупинив приватизацію Одеського припортового заводу якраз на тій підставі, що вона не відповідає інтересам національної безпеки України.

У п’ятницю Віктор Ющенко, перебуваючи в Одесі, заявив, що саме виробництво заводу таки має бути приватизоване, але порт Південний при ньому має залишитись у сфері діяльності Міністерства промислової політики, а аміакопровід і перевантажувальний комплекс залишитись у монополії держави.

Президент висловив сподівання, що уряд врахує його зауваження.

Того ж дня, в п’ятницю, Кабінет Міністрів підтвердив, що не збирається приватизовувати аміакопровід.

Але уряд наголосив, що цех перевантаження аміаку належить до цілісного майнового комплексу заводу. Посилаючись на думку залучених урядом експертів, Кабмін стверджує, що відокремлення цеху неможливе і технологічно, і з міркувань екологічної безпеки.

Одеський припортовий завод є другим за величиною виробником аміаку й карбаміду і третім із випуску азотних добрив в Україні, а також спеціалізується на перевантаженні на судноплавний транспорт хімічної продукції з інших країн.

Уряд збирається продати пакет із 99,52 відсотка акцій підприємства.

Матеріали до теми:

• Віктор Ющенко виступає за приватизацію Одеського припортового заводу без порту Південний • Президент призупинив приватизацію Одеського припортового заводу
XS
SM
MD
LG