Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті збираються відновити родинну хату Степана Бандери і відтворити криївку УПА


Так в Івано-Франківській області хочуть підготуватися до святкування 100-річчя від дня народження провідника Організації українських націоналістів. Степан Бандера народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів Івано-Франківської області.

Так в Івано-Франківській області хочуть підготуватися до святкування 100-річчя від дня народження провідника Організації українських націоналістів.

Про це вирішили на спільному засіданні постійної комісії облради з питань інформаційної політики, діяльності ЗМІ і свободи слова та оргкомітету з підготовки до відзначення на теренах Прикарпаття 100-річчя від дня народження Степана Бандери.

На засіданні робоча група науковців Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника оприлюднила рецензію на проект ескізно-структурного плану реекспозиції Історико-меморіального музею Степана Бандери в селі Старий Угринів, де народився майбутній провідник ОУН.

Проект передбачає відбудову в повному обсязі будинку, де жила родина місцевого священика Андрія Бандери, з відтворенням інтер’єру кімнат.

Із часом на території села мають відтворити й криївку, в якій у післявоєнні роки героїчно загинула група місцевих підпільників УПА.

Провідник Організації українських націоналістів Степан Бандера народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів Калуського повіту Івано-Франківської області в сім’ї священика. Був убитий агентом КДБ Богданом Сташинським у Мюнхені 15 жовтня 1959 року. На Івано-Франківщині обласна рада проголосила 2008 рік Роком Степана Бандери.
XS
SM
MD
LG