Доступність посилання

ТОП новини

У Львові вимагають відставки мера


Галина Терещук Львів, 22 квітня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – У Львові громадська організація «Самозахист» вимагає відставки міського голови Андрія Садового. Під стінами Ратуші встановлене наметове містечко, а його ініціатори передали свої вимоги представникові Секретаріату Президента.

Акція протесту під стінами Ратуші
Акція протесту «Досить» під стінами Ратуші розпочалась 5 дні тому. Цілодобово у наметах чергують молоді люди, які не вельми орієнтуються, чому саме вимагають відставки мера.

Акцію протесту підтримують представники малого та середнього бізнесу, стверджує керівник новоствореної громадської організації «Самозахист» Роман Любицький.

За його словами, відставки Андрія Садового вимагають тому що: «руйнується малий та середній бізнес, дерибаниться земля, продається нерухомість комерційним структурам у 5 разів дешевше, аніж ціна на вторинному ринку, і те, що неналежно готуються до Євро-2012».

У мерії акцію називають «замовною»

Начальник управління інформаційної політики та зовнішніх відносин Львівської міськради Остап Процик каже, що такі заяви активістів голослівні. А мерії достеменно відомо, що за акцією протесту стоять представники однієї з нафтових компаній, які на території Львова незаконно збудували 15 заправок. Нині мерія оскаржує їхнє право на землю у суді.

«Це сигнал мерові і його команді, що ці люди готові на будь-що, вони хочуть вдарити по репутації мера під час візиту Президента України до Львова і численної делегації з Польщі, коли обговорюються питання підготовки і проведення Євро. Такими акціями на мерію вплинути складно», – зазначив Остап Процик.

Згідно соціологічних опитувань, львів''яни не вельми задоволені роботою мера та його команди, але на пікети «Самозахисту» відгукнулись одиниці городян. Однак, як зауважив у коментарі Радіо Свобода юрист, депутат міськради Володимир Гірняк, «в Україні демократичне суспільство і люди, які незадоволені роботою мера, мають право пікетувати, протестувати».
XS
SM
MD
LG