Доступність посилання

ТОП новини

Білоруська преса про Лукашенка та його хлопчика


Валерій Каліновський Мінськ, 24 квітня 2008 (RadioSvoboda.Ua) – Державна преса Білорусі не помітила гучних судових процесів проти учасників демонстрацій дрібних підприємців – не пише про те, що в країні появилися нові політв''язні: 20-річний Андрій Кім, якого засудили до 1,5 років тюрми, та 40-річний Сергій Парсюкевич, засуджений на 2,5 років ув''язнення. Обидва начебто побили міліціонерів. Про що ж пише сьогодні білоруська преса?

Найбільша білоруська газета – орган адміністрації президента – «Совєтская Бєлоруссія» на перших шпальтах вміщує репортаж про поїздку президента Олександра Лукашенка в аграрні містечка Гродненської області.

«Президент звернув увагу, – пише газета, – що, пролітаючи над полями на гелікоптері, він бачить закинуті землі». «Ці площі треба повернути до обігу, відродити», – наказав президент Лукашенко.

А ось «Комсомольская правда в Бєларусі» звертає увагу на приватне життя білоруського лідера. Вона пише, що 19 квітня на суботнику Олександру Лукашенкові допомагав працювати невідомий малий хлопчик років 4-х. А потім він був із президентом на хокейному матчі і дуже вболівав за команду Олександра Лукашенка. Газета зауважує, що спілкування між президентом та дитиною було дуже тепле, батьківське. «Може, це третій син президента», – запитала газета у президентського речника Павла Льогкого. Той відмовився коментувати приватне життя президента. Раніше Олександр Лукашенко натякав журналістам, що в нього є третій син і що він готує його у свої наступники. Із публічних документів пана Лукашенка відомо, що в нього є лише два дорослі сина і дружина Галина, яка досі живе у селі на Могільовщині.

Одна з нечисленних білоруських недержавних газет – тижневик «Наша ніва» друкує фоторепортаж про те, як розвалилася одна з веж найстаршої мінської тюрми, так званої «Володарки», чи Піщавловського замку. Це перший будинок, зведений в Мінську російською владою після окупації Білорусі наприкінці 18 століття. Вежа розвалилася під своїм тягарем. Ніхто не постраждав, запевняє адміністрація тюрми. «Білоруська Бастилія впала без штурму» ,– пише «Наша ніва», яка провела опитування серед відомих людей, запитуючи, що варто було б розмістити у цьому тюремному замку. Серед інших, правозахисник Михайло Пастухов запропонував зробити там музей невинно засуджених.

Газета «Звязда» сьогодні пише про нерухомість. У Мінську подорожчали ціни на оренду квартир – за однокімнатну квартиру в центрі білоруської столиці треба платити близько 300 американських доларів на місяць. Ціни наздоганяють київські.
XS
SM
MD
LG