Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр-міністр Чехії вкотре виступив на захист розташування американської системи ПРО в Європі


Мірек Тополанек заявив, що плани США розмістити в Чехії та Польщі елементи своєї системи протиракетної оборони – це політичне послання для Росії, що Вашингтон не відмовляється від своїх зобов’язань щодо Центральної Європи. А Яап де Гооп Схеффер заявив, що «протиракетна оборона – це результат колективних зусиль», і відмови від цих зусиль не буде.

На прес-конференції у Празі після переговорів із Генеральним секретарем НАТО Яапом де Гоопом Схеффером Мірек Тополанек заявив, що плани США розмістити в Чехії та Польщі елементи своєї системи протиракетної оборони – це політичне послання для Росії, що Вашингтон не відмовляється від своїх зобов’язань щодо Центральної Європи.

А Яап де Гооп Схеффер заявив, що «протиракетна оборона – це результат колективних зусиль», і відмови від цих зусиль не буде.

«Цілком очевидно, що наша праця важлива не тільки для США, а й у рамках НАТО – для захисту тих народів, які перебували під захистом НАТО протягом останніх майже 60 років. Ми знаємо, що деякі країни використовують балістичні ракети, тому не треба ховати голову в пісок. Тут ідеться не про щось віртуальне, про якусь комп’ютерну гру – це реальність», – заявив сьогодні у Празі Генеральний секретар НАТО.

Проти планів США виступає Росія, яка вважає, що ці плани загрожують її національній безпеці.
XS
SM
MD
LG