Доступність посилання

ТОП новини

Влада М’янми заявляє про більш як 28 тисяч загиблих від циклону тиждень тому і починає дозволяти іноземцям розподіляти гуманітарну допомогу


За офіційним повідомленням у неділю на державному телебаченні країни, раніше відомої як Бірма, безвісти зниклими вважають іще понад 33 тисячі осіб. У неділю ж французька гуманітарна організація «Лікарі світу» заявила, що влада М’янми дозволила її працівникам від понеділка розподіляти гуманітарну допомогу в країні. Дотепер військова влада М’янми відмовлялася допускати для цього іноземців і заявляла, що розподілятиме допомогу сама. Її натомість критикували за надто повільний розподіл.

За офіційним повідомленням у неділю на державному телебаченні країни, раніше відомої як Бірма, безвісти зниклими вважають іще понад 33 тисячі осіб.

За міжнародними оцінками, загальна кількість загиблих може сягнути й 100 тисяч.

У неділю ж французька гуманітарна організація «Лікарі світу» заявила, що влада М’янми дозволила її працівникам від понеділка розподіляти гуманітарну допомогу в країні.

Дотепер військова влада М’янми відмовлялася допускати для цього іноземців і заявляла, що розподілятиме допомогу сама.

Її натомість критикували за надто повільний розподіл їжі й ліків потерпілим від циклону Нарґіс, який пройшов над частиною країни минулих вихідних.

Напередодні оголошення «Лікарів світу» в неділю інша французька гуманітарна організація «Лікарі без кордонів» стверджувала, що до потерпілих доходять лише «краплини» доставленої до М’янми допомоги.

А міністр закордонних справ Великої Британії Дейвід Міллібанд звинуватив військову хунту М’янми в «злісній недбалості» за умов «катастрофи дійсно епічних масштабів».

Тим часом міжнародна гуманітарна мережа «Оксфам» зі штаб-квартирою в Великій Британії заявила, що в М’янмі найближчими тижнями може загинути до півтора мільйона людей, якщо їм негайно не надати питної води й санітарних потреб.

Водночас влада М’янми ще не оприлюднила жодних результатів конституційного референдуму, який і попри природну катастрофу і заклики міжнародної спільноти відкласти його пройшов у суботу в більшій частині країни.
XS
SM
MD
LG