Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: Усі кадрові рішення мають ухвалювати у рамках коаліційної угоди і виключно у парламенті


Зокрема, як зазначає Президент, це стосується зміни керівництва Фонду державного майна України. Віктор Ющенко також закликав політичні сили у Верховній Раді повернутися до виконання затвердженого порядку денного.

Зокрема, як зазначає Президент, це стосується зміни керівництва Фонду державного майна України.

Віктор Ющенко також закликав політичні сили у Верховній Раді повернутися до виконання затвердженого порядку денного.

Він наголосив, що «полiтичнi фантазiї не повиннi блокувати роботу будь-якого з державних iнститутiв України, це злочин», – процитувала Президента його речниця Ірина Ваннікова.

6 лютого Кабмін звільнив Валентину Семенюк-Самсоненко з посади голови Фонду держмайна і призначив виконувачем обов’язків члена БЮТ Андрія Портнова.

Наступного дня Президент своїм указом зупинив дію цього розпорядження уряду і направив до Конституційного Суду подання щодо його конституційності.

Наприкінці квітня Прем’єр-міністр представила Андрія Портнова колективу Фонду Держмайна, а Віктор Ющенко повторно зупинив розпорядження Кабміну про зміни у керівництві Фонду і про початок конкурсу з приватизації «Одеського припортового заводу».

Матеріали до теми:

• Піком президентсько-прем’єрського протистояння став Фонд держмайна • Генпрокуратура опротестувала розпорядження Кабміну щодо Фонду держмайна і Одеського припортового заводу • Президент Віктор Ющенко знову призупинив зміну керівництва Фонду держмайна • Дії Окружного адміністративного суду Києва щодо зупинки указів Президента не ґрунтуються на законі – Руслан Кирилюк • Андрій Портнов: Указ Президента щодо кадрових змін у Фонді держмайна не відповідає його конституційним повноваженням • Президент знову призупинив приватизацію Одеського припортового заводу • Валентина Семенюк заявила про «рейдерську атаку» на Фонд держмайна
XS
SM
MD
LG