Доступність посилання

ТОП новини

Мешканці військового містечка пікетують Дніпропетровську міськраду, протестуючи проти забудови


Вони кажуть: за новим Генеральним планом, територія їхнього містечка, де живуть близько 300 родин, потрапила у зону не житлової, а промислової забудови, відтак люди побоюються – скоро можуть лишитись без даху над головою.

Як повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, учасники акції тримають у руках плакати з написами: «Просимо не допустити несправедливості щодо нас і наших дітей» та «Військове містечко сподівається на допомогу».

Мешканці кажуть: за новим Генеральним планом, територія їхнього містечка, де живуть близько 300 родин, потрапила у зону не житлової, а промислової забудови, відтак люди побоюються – скоро можуть лишитись без даху над головою.

За словами голови ініціативної групи Дмитра Огієнка, поблизу житлових будинків вже почалися будівельні роботи, зводять АЗС, а втім, у законності спорудження нових об’єктів люди сумніваються: громадських слухань з цього питання не було.

У міськраді наразі лише знизують плечима: про військове містечко забули, коли розробляли новий Генеральний план, і обіцяють з’ясувати ситуацію.

Це вже не перша акція протесту мешканців військового містечка: кілька тижнів тому вони намагались привернути увагу, заблокувавши трасу на Кривий Ріг.

Влада не відреагувала, а от міліція порушила кримінальну справу – проти ініціаторів протесту за перешкоджання руху транспорту.
XS
SM
MD
LG