Доступність посилання

ТОП новини

Журналіста іранської Свободи таки пустили на продовольчий саміт у Римі


Організатори саміту вибачилися за те, що першого дня саміту в вівторок не допустили Ахмада Рафата на цей захід.

Офіційних пояснень, чому служба безпеки саміту відібрала в Ахмада Рафата перепустку і акредитацію на саміт і оголосила його «персоною нон-ґрата» на цьому заході ООН, не надійшло.

За словами журналіста родом із Ірану, який живе і працює в Римі, охорона саміту дала зрозуміти, що так сталося через тиск «однієї з іноземних делегацій».

За повідомленнями з джерел у службі охорони саміту, йшлося про делегацію Ірану.

Того дня президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад виступав на цьому зібранні і звинуватив заможні країни в тому, що вони, мовляв, свідомо влаштовують нестачу продуктів харчування в світі задля своїх політичних і економічних цілей.

Ахмад Рафат, громадянин Італії, заступник директора італійського інформагентства Adnkronos International, також співпрацює з Радіо Фарда. Передачі Радіо Фарда перською мовою на Іран організовують спільно Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода і Голос Америки.

Напередодні саміту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН у Римі Ахмад Рафат підготував низку гострих матеріалів про Іран та його президента Махмуда Ахмадінеджада.

Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода поскаржилося Організації через недопуск журналіста.

Речник Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН приніс у середу вибачення й висловив «велике задоволення» Організації, що справу з Ахмадом Рафатом владнали.
XS
SM
MD
LG