Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко: ЄС лише виграє від надання Україні повноцінного членства


Під час офіційного візиту до Австрії Президент Віктор Ющенко дав інтерв'ю австрійському виданню Der Standard.

Як повідомили у прес-службі голови держави, основними темами розмови стали економічні та політичні перетворення в Україні, її євроінтеграційна та євроатлантична політика.

В інтерв'ю Президент окреслив суть реформ в Україні за останні три роки. За його словами, про їхню демократичність та успішність свідчать проведені чесні вибори і утверджений принцип вільної преси.

Коментуючи євроінтеграційну політику держави, Віктор Ющенко наголосив на тому, що їй немає альтернативи. Він наголосив, що Європейський Союз лише виграє від надання Україні повноцінного членства в ЄС. «Україна від розширення не потребує додаткового ресурсу ЄС, вона потребує рівних правил гри», – сказав Президент.

За його оцінкою, протягом останніх років у політиці європейської інтеграції Україна досягла значно більше, ніж за усі попередні роки її незалежності.

Прикладами тіснішої євроінтеграції Президент вважає участь України у створенні єдиного енергетичного ринку, підготовку до Євро-2012, скасування віз для в'їзду в Україну громадянам держав ЄС, вступ до СОТ і старт переговорів про створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Віктор Ющенко також прокоментував політику євроатлантичної інтеграції, охарактеризувавши її як спосіб збереження територіальної цілісності і суверенітету України.
XS
SM
MD
LG