Доступність посилання

ТОП новини

В Україні поменшало проявів антисемітизму


Як заявив на прес-конференції виконавчий віце-президент Єврейської конфедерації України Йосип Зісельс, сьогодні рівень антисемітизму в Україні «не такий, як малюється багатьма, … а набагато нижчий».

Зокрема, Зісельс констатував зниження кількості нападів на релігійних євреїв, які відрізняються зовнішнім виглядом, протягом останніх півтора років.

А кількість антисемітських публікацій знизилася порівняно з минулим роком удесятеро, сказав він.

Разом із тим Зісельс висловив думку, що загалом проблема ксенофобії та расизму в Україні залишається гострою. Від них і далі особливо потерпають афроамериканці та вихідці з Центральної Азії, сказав він.

За даними Упоповноваженого з прав людини Верховної Ради, з початку цього року проти іноземців в Україні скоєно близько 200 злочинів, із них 15 убивств. Кваліфікацію «расистських» отримали 35 нападів.

Одночасно з прес-конференцією Йосипа Зісельса в Києві сьогодні в Москві заявили про антисемітський напад у Львові.

За повідомленням московського Агентства єврейських новин, погром у єврейському центрі «Шалом Хаверім» стався ще в вівторок.

Як написав львівський кореспондент цього агентства, кілька нападників вдерлися до приміщення й ламали все в ньому і побили двох робітників, які там були.

«Місцева поліція почала розслідування», – мовиться далі в цьому повідомленні.

Незалежних підтверджень цього повідомлення наразі немає.
XS
SM
MD
LG