Доступність посилання

ТОП новини

Черномирдін підтверджує російські «чорні списки»


«Є особи, так уже сталося, які не бажані», – сказав посол Росії в Україні, перебуваючи в суботу в Харкові.

При цьому Віктор Черномирдін заперечив, що в списках небажаних у Росії громадян України є й керівники державних адміністрацій Харківської і Київської областей Арсен Аваков і Віра Ульянченко.

Російський посол підтвердив, що цих двох українських регіональних керівників у списках заборони в’їзду немає – за його словами, цій інформації «немає документальних підтверджень».

Раніше російське агентство «Інтерфакс», посилаючись на власні «інформовані джерела» в Москві, повідомило, що деякі українські політики та бізнесмени не зможуть в’їхати до Росії після того, як влада України заборонила останнім часом в’їзд до країни деяким російським політикам і депутатам Держдуми.

За цими даними, до числа нев’їзних потрапляють лідер парламентської фракції «Наша Україна – Народна самооборона» В’ячеслав Кириленко, керівник комітету Верховної Ради з зовнішньої політики Олег Білорус, член Комітету з питань культури і духовності, депутат Верховної Ради від НУНС Петро Ющенко, член того ж комітету від Блоку Юлії Тимошенко Володимир Яворівський.

Крім того, в переліку за версією «Інтерфаксу» також фігурували керівник робочої групи Служби безпеки України з вивчення історії ОУН-УПА Володимир В’ятрович, голова Київської обладміністрації Віра Ульянченко та голова Харківської обладміністрації Арсен Аваков, а також голова держкомпанії «Укрспецекспорт» Сергій Бондарчук.
XS
SM
MD
LG