Доступність посилання

ТОП новини

США і Росія домовилися про Іран і не дійшли згоди про Грузію


Обидві країни погодилися проводити нові зустрічі на рівні міністрів закордонних справ у майбутньому, хоча дати не визначили, повідомили в США після переговорів голів дипломатичних відомств двох країн у середу.

Раніше цього тижня Росія зірвала заплановану на сьогодні зустріч на тему майбутніх санкцій проти Ірану за участі представників п’яти країн – постійних членів Ради Безпеки ООН і Німеччини. МЗС Росії заявило, що негайної потреби в такій зустрічі немає.

Як повідомив заступник держсекретаря США Данієл Фрід, Кондоліза Райс і Сергій Лавров на своїй зустрічі в середу в кулуарах Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку засвідчили «дуже чіткі розбіжності» щодо подій довкола Грузії.

За словами Фріда, Райс повторила заперечення Вашингтона проти серпневого вторгнення Росії до Грузії і проти визнання Москвою незалежності сепаратистських регіонів Грузії, Південної Осетії й Абхазії, назвавши це серйозними помилками Росії. Лавров у відповідь повторив відомі аргументи Росії на захист її дій, але, як сказав Фрід, не переконав США.

Обмін думками щодо Грузії між Райс і Лавровим Фрід назвав «ввічливим».

Нещодавно західна й російська преса жваво обговорювала повідомлення про те, що в Сергій Лавров в одній із розмов із колегою з Великої Британії Дейвідом Мілібандом вдавався до нецензурної лексики. МЗС Росії спершу заперечувало це, а потім заявило, що лайка в словах головного дипломата Росії таки була, але як «цитата».
XS
SM
MD
LG