Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко спокійно ставиться до того, що його називають диктатором


Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що він зовсім не проти того, що його називають останнім диктатором в Європі.

«Диктатор – то й диктатор. В цьому є теж певна вигода. Ви ж уявіть собі, що я останній диктатор. Останній! А де б ви ще у своєму житті зустріли і поговорили з диктатором, якби не приїхали сюди в Білорусь», – сказав Лукашенко сьогодні під час голосування на парламентських виборах у Білорусі.

На прохання кореспондента УНІАН Олександр Лукашенко прокоментував твердження про те, що демократичні політики не вірять у його щирість, не зважаючи на, начебто, прозорість цих парламентських виборів. Зокрема, з приводу заяви російського опозиційного політика Бориса Нємцова про те, що Президент Білорусі випустив з тюрми опозиціонера Олександра Козуліна тільки тому, що хоче отримати шенґенську візу для того, щоб поїхати кататися на лижах у Швейцарію чи Австрію, Лукашенко сказав, що жодного разу не їздив у Швейцарії на лижах і не збирався туди ніколи їхати. За його словами, він надає перевагу катанню на гірських лижах на Сході, а не на Заході.

«Борис Нємцов – це хвора людина на уяву... Напевне, заявляючи таке, він виходить з того, як це бачить він. Я себе дуже спокійно почуваю у плані візового режиму. Чесне слово. Щодо звільнення відомих діячів, так званих опозиціонерів, то нам Захід завжди казав, що якщо ці люди будуть звільнені, то економічні відносини можуть нормалізуватися. Ви ніколи не чули, щоб я кричав, що я демократ, чи диктатор. Я – звичайна, нормальна людина. У нас не менше демократії, ніж в Україні і Росії разом взятих, і ще дещо можна записати із західної демократії. Вийдіть на вулицю і подивіться, як живе народ. Це і є демократія», – сказав Олександр Лукашенко.

«Вибори пройдуть нормально. І Захід готовий визнати їх і побачити Білорусь неозброєним оком. Гадаю, що буде дуже складно будь-кому взагалі не визнати ці вибори. А якщо не визнають, то це також результат, як я уже казав кілька разів. Вибори ми проводимо для себе, для свого народу, бо у нас все вирішує народ. Гадаю, що вам важко буде знайти державу, де саме так пройшли вибори. Переконаний, що росіяни не тільки визнають результати виборів, але й підтримають їх», – зауважив Лукашенко.

Сьогодні у Білорусі відбуваються вибори до нижньої палати Національних зборів (парламенту) – Палати представників.

На 110 мандатів претендують 263 кандидати, у тому числі і близько 70 представників опозиції. Серед кандидатів також близько 30 депутатів нинішнього парламенту.

Президент Олександр Лукашенко перед виборами не раз заявляв про свою зацікавленість у міжнародному визнанні їхніх результатів.
Він погрожував Заходу відмовою від діалогу у разі, якщо західні країни не визнають підсумки парламентських виборів.

XS
SM
MD
LG