Доступність посилання

ТОП новини

МЗС звинувачує Росію у грубому втручанні у внутрішні справи України


У документі, який оприлюднила сьогодні прес-служба Міністерство закордонних справ України МЗС мовиться, що всупереч гучним заявам керівництва Російської Федерації щодо невтручання у внутрішні справи України російська сторона все ж таки не втрималася від спокуси розіграти «кримську карту».

Згідно з заявою МЗС, 29 вересня Постійне представництво Росії при ОБСЄ розповсюдило звернення учасників так званого всекримського мітингу «Про грубе порушення правлячим режимом України основних конституційних повноважень Автономної Республіки Крим». Не входячи у подробиці тексту цього звернення, МЗС України зазначає, що «не варто зупинятися на вочевидь провокаційних мотивах такого звернення, інспірованого антиукраїнськими силами, які намагаються всіляко демонструвати свою відданість зовнішньому замовнику».

У МЗС України вказують на те, що з метою дестабілізації ситуації у Криму використовуються методи та «брудні» технології, апробовані в 90-х роках минулого століття, і які спрямовані на формування сепаратистських утворень на теренах колишнього СРСР.

«Санкціоновані Кремлем дії російської дипломатичної місії у Відні не відповідають нормам дипломатичної етики і міжнародного спілкування. Такі дії не можуть розглядатися інакше як відверте, грубе втручання у внутрішні справи нашої держави, і як такі, що суперечать інтересам народів України та Росії», – сказано в заяві МЗС.
XS
SM
MD
LG