Доступність посилання

ТОП новини

Надання кредиту Україні – на порядку денному МВФ


У другій половині дня Міжнародний валютний фонд на своєму засіданні розглядатиме питання про надання Україні кредиту в розмірі 16 з половиною мільярдів доларів на 15 років під 4 відсотки річних.

Необхідною умовою такого кредиту має бути ухвалення Верховною Радою пакету антикризових заходів.

Партія регіонів уже заявила, що не голосуватиме ні за жоден із запропонованих варіантів, окрім свого. Комуністи виступають проти позики МВФ. Що ж до мінімізації впливу на українську економіку світової фінансової кризи, то комуністи пропонують свої заходи. Член фракції Компартії Катерина Самойлик в інтерв’ю Радіо Свобода сказала: «Ми пропонуємо не підтримку банківської системи. Ми вимагаємо підтримки вітчизняного товаровиробника, а також захисту наших людей, які першими відчули, що таке світова фінансова криза», - заявила Катерина Самойлик.

За її словами, ті умови, які висуває Міжнародний валютний фонд, роблять Україну залежною від МВФ.

Лідери парламентських фракцій, а також прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, міністр фінансів Віктор Пинзеник та голова правління Нацбанку Володимир Стельмах сьогодні знову збираються для узгодження заходів щодо мінімізації впливу світової фінансової кризи на економіку України.
XS
SM
MD
LG