Доступність посилання

ТОП новини

Немиря: Спостерігачів ЄС очікують на газових об’єктах вже у п’ятницю


Брюссель і Київ досягли домовленості, що спостерігачі Євросоюзу будуть направлені на об’єкти газотранспортної системи України вже у п’ятницю, заявив віце-прем’єр України Григорій Немиря.

За його словами, такої домовленості досягнули під час зустрічі з єврокомісаром з енергетичних питань Андрісом Пієбалґсом у четвер.

Як повідомили в прес-службі українського уряду, в четвер Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко обговорила це питання телефоном з Андрісом Пієбалґсом, який підтвердив намір направити європейських експертів до України.

7 січня президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу отримав гарантії від прем’єр-міністрів України та Росії Юлії Тимошенко й Володимира Путіна про те, що вони згодні прийняти європейських спостерігачів для того, аби визначити реальну ситуацію з постачаннями газу до Європи.

«Газпром» уночі 6 січня різко обмежив постачання газу в напрямку України, а зранку 7 січня повністю їх припинив, після чого «Нафтогаз України» був змушений припинити подання газу до Європи й перевести українську газотранспортну систему в автономний режим роботи.
XS
SM
MD
LG