Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко і Тимошенко єдині в газових питаннях


На такій єдності з Прем’єр-міністром наголосив Президент України в телефонній розмові в середу з головою Європейської Комісії під час свого перебування в Польщі.

У перебігу розмови Віктор Ющенко і Жозе Мануель Баррозу, зокрема, обговорили доцільність скликати саміт голів держав, причетних до конфлікту.

Вони наголосили, що час і місце проведення такого саміту треба визначити після подальших консультацій із лідерами інших європейських держав.

Із цим погодився і президент Польщі Лех Качинський, який теж узяв участь у розмові.

Тим часом у Києві Юлія Тимошенко, зі свого боку, підтримала позицію Віктора Ющенка і заявила, що такий саміт мав би відбутися на території країни, яка не залучена до конфлікту.

Раніше цього ж дня, в середу, Ющенко запропонував провести саміт голів держав та урядів як тристоронній, у форматі Україна – Росія – країни ЄС, що споживають імпортований російський газ.

Але оскільки Росія, на переконання Ющенка, є країною-учасником газового конфлікту, вона не може проводити такий саміт на своїй території, вважає український керівник.

Перед цим президент Росії Дмитро Медведєв висловив у середу пропозицію провести багатосторонній саміт голів держав і урядів країн, які отримують газ із Росії або є транзитними державами, в Москві вже цієї суботи.
XS
SM
MD
LG