Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль каже, що хоче вивести війська зі Смуги Гази «якнайшвидше»


Але, заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Егуд Ольмерт на зібранні європейських лідерів увечері в неділю в Єрусалимі, його країна хоче гарантій, що перемир’я з войовничим антиізраїльським рухом «Хамас» буде тривким.

Керівники європейських країн прибули до Ізраїлу з саміту в Єгипті, на якому вдень у неділю обговорювали шляхи забезпечення тривкого миру на Близькому Сході.

Тим часом неназвані джерела в ізраїльському війську повідомили під вечір у неділю, що зі Смуги Гази триває «поступове виведення». А ізраїльське телебачення показало колони військової техніки, яка відходить, і солдатів, які з посмішками йдуть у бік ізраїльської території.

Раніше в неділю палестинський войовничий антиізраїльський рух «Хамас», який контролює Смугу Гази, заявив, що на підтримку припинення вогню з боку Ізраїлю оголошує власне перемир’я в цій частині палестинських територій, але наразі лише на тиждень, протягом якого Ізраїль мав би вивести звідти всі свої війська і відкрити пункти пропуску на межі Смуги Гази.

Такі самі заклики до Ізраїлю лунали в неділю і з боку представників міжнародної спільноти.

За півдоби перед цим, у ніч на неділю, одностороннє перемир’я в Смузі Гази запровадив Ізраїль, при цьому спершу оголосивши, що не планує тим часом виводити звідти свої війська. Ізраїль також заявив, що може знову вдатися до сили, якщо ракетні обстріли його території зі Смуги Гази не припиняться.
XS
SM
MD
LG